Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Alkohol og druk = kontanthjælp

Alkoholrådgiver Mogens Moos præciserer her hvorledes rusmiddel-afhængighed er kerneproblemet bag at en stor gruppe unge ikke får uddannelse og beskæftigelse.

"Problemet med unge kontanthjælpsmodtagere uden uddannelse og arbejde er langt fra nyt. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har ondt i maven over de i tusindvis af unge, der bliver tabere. Ulla Tørnæs (V) mener, at det er en tragedie.

Unge danskere har haft Europa-rekorden i druk gennem de sidste 15 år.

Alkohol er den 100 % sikre vej til ikke at få en uddannelse eller et varigt arbejde. Til at udvikle angst, depression, en elendig økonomi, overtræk på bankkontoen, vold, for lidt søvn, tilfældig sex, graviditet, abort, kønssygdomme.

Der er få i Danmark, der taler kontant og direkte om, at det altoverskyggende hovedproblem for mange af disse unge er alkohol og rusmidler med efterfølgende angst og depression. Før et afhængighedsproblem bliver løst kommer ingen i uddannelse eller får et varigt arbejde.

Der er gennem årene brugt milliarder på at aktivere unge, margaliserede kontanthjælpsmodtagere. Spild af penge til ingen verdens nytte. Snarere tværtimod. Den sociale, system-omklamring har gjort det endnu værre for disse ulykkelige mennesker, der har fået nederlag på nederlag.

Jeg sender materiale ud om "Alkoholens Svøbe" til bl.a. ministre og folketingsmedlemmer. 13 har svaret. Beskæftigelses-minister Mette Frederiksen (S) har afvist dette materiale.

At en beskæftigelsesminister afviser information om Danmarks på alle områder suverænt største og dyreste samfunds-problem med i hundredtusindvis af barske børne- og familie-tragedier, er rystende, fordi netop alkohol er det største beskæftigelses-problem. Jeg håber, at Mette Frederiksen snart finder ud af, at afhængige af alkohol og rusmidler er umulige at nå. Umulige at få i uddannelse eller arbejde."

Kilde: Mogens Moos, alkoholrådgiver og forfatter, Vemb, i Lokalavisen Norddjurs, torsdag d. 2/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam