Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Den borgerlig regering var medansvarlig for at det er endt i vindmøllekrak

Eigil Holm Nielsen fra Knebel peger på dårlig lovgivning som hovedårsag til problemerne med landvindmøller.

"Vindmølleprojekterne ved Kærende og Skiffard er nu taget af bordet, og det er jeg rigtig godt tilfreds med.

Jeg er selvfølgelig ked af, at hele sagsforløbet bevirker at landvindmøller generelt er blevet lagt for had, det er ikke retfærdigt, men forståeligt.

Det hele starter med en rigtig dårlig lovgivning, lavet af den tidligere borgerlige regering, der fastlægger en dårlig proces, når man vil stille vindmøller op på land.

Jeg mener loven skulle tage udgangspunkt i, at enhver plan skulle starte med at undersøge det lokale engagement, og ikke være noget nogle projektmagere presser igennem kommunen og ned over hovedet på et områdets beboere.

Hvis man havde startet rigtigt, så ville der måske have været mulighed for mindre og lavere vindmøller end de foreslåede.

Hvis man havde anskueliggjort virkninger at møllerne, med visualiseringer fra de berørte ejendomme, og en beskrivelse af hvornår på året og dagen der kunne være mulighed for skyggekast fra vingerne, så havde de berørte ejendomme vidst, hvad de skulle sige ja eller nej til.

Hvis der havde været nogle rimelige regler for erstatningsfastsættelser for de berørte ejendomme, så kunne alle vi andre have haft god samvittighed.

Nu har processen og debatten gjort vindmøllesagen og klimasituationen skade, og det er jeg ked af.

Jeg er også ked af, at der er opstået nogle myter om, at lyden fra vindmøller er sundhedsskadelige. Det er der ingen dokumentation for.

Der er betydeligt større sandsynlighed for at brug af mobiltelefoner er skadelig for brugerne, men alligevel er vi ikke holdt op med at bruge dem."

Kilde: Eigil Holm Nielsen, Knebel, i Adresseavisen Syddjurs torsdag d. 9/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam