Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Asbjørn har fået CO2-sminke i øjnene

Lars Klottrup, fra Hedeskov ved Rønde, går her i rette med Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening omkring den måde foreningen opgører Vindmøllernes CO2-besparelser.


Lars Klottrup.
"Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening har en årelang tradition for at suge penge op af el-forbrugernes lommer. Mange penge. Hvordan kommer han af sted med det ? - Jo, han sminker sig med høje CO2-besparelser ved vindmøller, der intet har med virkeligheden at gøre.

Af månedens vindindeks på Danmark Vindmølleforenings hjemmeside fremgår det, at vindmøller sparer 784 gr. CO2 per produceret kWh. Svarende til 7,6 mill. tons CO2 på et år.
Der er bare den hage ved det, at de flotte tal forudsætter, at vindkraft erstatter kul. Det gør vindkraft bare ikke i virkelighedens energisystem. Det fremgår klart af Energistyrelsens Energistatistik, at Danmarks elektricitet de sidste 10 år er blevet produceret ved hjælp af en konstant andel af kul, nemlig 47-48 procent.
Vindmøller erstatter ikke kul. De erstatter den langt CO2-venligere naturgas. Det kan man også læse om i Energistatistikken.
Du må have gnedet CO2-sminken ud af øjnene, Asbjørn!
Dine tal for vindmøllers CO2-besparelser er vildt overdrevne.
Og skulle de endelig spare noget CO2, sÃ¥ sørger EU´s kvotesystem for, at CO2 udledningen bliver flyttet til et kraftværk i Polen i stedet.
Har du fået gnedet CO2-sminken ud af øjnene, Asbjørn?"

Kilde: Lars Klottrup, Hedeskov pr. Rønde, i Lokalavisen torsdag d. 16/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam