Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Flere ansatte - mindre byggeri i Norddjurs, tak !

Dorte Bisgaard fra Norddjurslisten.dk, har hér nogle meget vigtige pointer for udformningen af børnevenlige miljøer og imødekommende rammer for ældre medborgere.


Dorte Bisgaard.
"LOKALPOLITIK: Alle daginstitutioner, skoler og ældrepleje i Norddjurs Kommune lider under mangel på personale. For eksempel må én pædagog åbne med op til 23 børn om morgenen, eller skolerne har ikke råd til vikarer, så eleverne får alt for få timer, og i vores ældreinstitutioner har personalet konstant dårlig samvittighed over for lidt tid til den enkelte.

Norddjurs kommune bruger millioner af skattekroner til at bygge nyt, bygge om eller renovere, men pengene skulle hellere bruges til at ansætte flere pædagoger, lærere og plejepersonale. Det er voksenkontakten, nemlig antallet af pædagoger, lærere og omsorgspersonale, der er afgørende for børnene og de ældres trivsel, udvikling og indlæring, - bygningerne betyder kun lidt.

Samtidig er de gamle institutioner svære at få solgt. For eksempel ligger Lyngbygaard plejehjems velholdte bygninger tomme. Alligevel bygges ca. 1 km. derfra en ny børnehave til 10 millioner kroner til børnebyen Toubroskolen, der har lavt børnetal.

Beboerne fra Lyngbygaard er sammen med de ældre fra Hedebocentret flyttet til det nybyggede plejehjem Digterparken i Grenaa. Det er flot arkitektonisk, men dårligt funktionelt. Det er blandt andet svært at finde rundt i, og de lange gange er trættende for de ældre og personalet.

Anlæggelse af to storbørnehaver ved Auning skole og ved Østre skole i Grenaa på 120 og 130 børn er pædagogisk problematisk. Et barn på under 3 år skal forholde sig til alt for mange nye børn, forældre og personale. Samtidig bliver der om morgenen trafikkaos på Hovedvej 16 og Havnevejen, med usikre skoleveje og stressede forældre til følge.

Det vil være så positivt, hvis vore politikere lytter til borgernes argumenter, og ikke ødelægger vores velfungerende lokalsamfund. For dét giver vækst og flere stemmer."

Kilde: Dorte Bisgaard, Aalsrode, repr. for Norddjurslisten.dk, i Djurslandsposten, tirsdag d. 3/7.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam