Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Kære Nadeem Farooq

Karin Jensen fra Hornslet, blev efter et langt arbejdsliv ledig for over 2 år siden og har søgt job med lys og lygte siden. Da der ikke er job at få og da dagpengeperioden trods dét er blevet halveret, mister hun ved årsskiftet sin mulighed for at blive boende i eget hus. Hun spørger hér stilfærdigt Det Radikale Venstres Nadeem Farooq hvad han vil foreslå at hun skal gøre uden job og uden dagpenge.


Nadeem Farooq.
"Jeg har netop i aften overværet din debat på TV2 kl. 19 med en kvindelig dagpengemodtager og føler trang til at knytte kommentarer. Jeg er 56 år gammel, ugift, bor i eget hus og er dermed afhængig af kun én indtægt.

Lige som din kvindelige modpart i debatten vil jeg kun modtage dagpenge frem til 31. december 2012. Har jeg ikke inden fået et ordinært job, har jeg ingen anden mulighed end at lade mit hus gå på tvangsauktion for på den måde at komme i betragtning til kontanthjælp.

Jeg blev i min ungdom uddannet med revalidering efter § 42 og arbejdede 27 år som kontorassistent og direktionssekretær. I denne periode var jeg eneforsørger for mig og min datter. Jeg har betalt mine prioriteter og ikke modtaget nogen form for støtte. Med andre ord - jeg betalte min skat med glæde og har givet min del til velfærdssamfundet. Jeg har hermed dokumenteret, at jeg kan klare mig selv og kan derfor ikke igen komme i betragtning til hjælp efter revalideringsloven.

Jeg blev i sin tid revalideret, da jeg har en medfødt hjertefejl og en højresidet lammelse, så det siger sig selv, at jeg vil have en smule svært ved at søge bredere, end jeg gør nu. På grund af min lammelse har jeg svært ved at rede senge og klare opvasken. Jeg søger mere end to jobs om ugen også geografisk bredt. Selvom jeg ikke kan køre bil, skal det ikke være afstanden og transporttiden, der stiller sig i vejen for mit nye job.

Alle de stillinger jeg søger har minimum 300 og nogle gange op til 900 ansøgere. Jeg har været til en del jobsamtaler men får gerne afslag med den begrundelse, at selvom jeg med min alder og kvalifikationer har megen erfaring, ønsker arbejdsgiverne at ansætte yngre mennesker, som de selv kan forme. Samtidig kan mine fysiske begrænsninger være en hindring for det nye job, idet jeg betjener et tastatur med seks fingre - fem på venstre hånd og én på højre.

Da jeg april 2010 blev arbejdsløs, overvejede jeg ikke, at det kunne være et problem at få en ny stilling inden for fire år. Selv med dagpengereformen og den nedsatte dagpengeperiode var jeg ikke bekymret. Det er ikke sundt for de unge mennesker at gå arbejdsløs for længe. Men jeg skulle snart blive klogere.

Jeg har siden 1999 betalt til efterlønnen og gør det stadig, så jeg var sikker på, at jeg altid havde mulighed for at søge om et seniorjob. Men nej - med den seneste reform røg den mulighed også på gulvet.

Igennem hele min dagpengeperiode har politikerne snakket om at øge udbuddet af jobs. I snakker og hvad sker der? Udbudet af stillinger bliver færre og arbejdsløshedskøen længere.

Kære Nadeem - I har frataget mig alle muligheder for at forsørge mig selv, så hvad vil du nu foreslå?".

Kilde: Karin Jensen, Hornslet, i Lokalavisen Kalø Vig, onsdag d. 18/7.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam