Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Byrådet klarer ikke opgaven alene

Jesper Mathiesen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Syddjurs, lægger hér op til at borgerinitiativer i højere grad inddrages i lokalsamfundets udvikling i fremtiden.


Jesper Mathiesen.
"Enhver kan få øje på at Syddjurs Kommune er i en vanskelig økonomisk situation. Det er ikke første gang, og der vi formentlig også komme en ny vanskelig situation efter denne.

Problemstillingen rejser en diskussion om, hvordan vi nu og fremover tackler de udfordringer vi står overfor, og som skal have et bæredygtigt Syddjurs som mål - menneskeligt og økonomisk. Den opgave klarer byrådet ikke alene.

I den aktuelle budgetdebat har vi allerede set at man fra Feldballe og Thorsager, har budt ind med nye løsninger på de udfordringer budgettet efterlader. Det er den slags borgerinitiativer med samfundsmæssig relevans der viser, hvad lokale kræfter kan byde på. Det er en søgen efter next practice, fordi de eksisterende løsninger måske nærmer sig sidste holdbarhedsdato påvirket af den økonomiske situation.

Der er intet som helst forkert i at tage hånd om sit lokalområde, ved at byde sig til med en ny løsning, tværtimod. Opgaven er netop at opmuntre til mere borgerengagenment, som kan bringe nye ideer og løsninger til torvs som vi kan lære noget af, uanset om vi som politikere er enige eller ej, ikke har pengene eller hvad der ellers kan være forklaringen.

Løsningen der ikke kan bruges i dag, kan måske bruges imorgen - bøjet og sammensat på en ny måde.

De to eksempler er heldigvis ikke de eneste, hvor borgere engagerer sig i deres kommune - også hvor motivet er andet end økonomi. De viser at borgerne er en ressource, som er fuld af følelser, men også nyttig viden og ideer - og som er klar til at tage en opgave på sig for at bringe kommunen et nyt sted hen. Det er den slags borgerkræfter der er brug for, nu og i fremtiden."

Kilde: Jesper Mathiesen, gruppef. for Socialdemokratiet i Syddjurs, i Lokalavisen Syddjurs, tirs. d. 18/9.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam