Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Syddjurs bør nægte at deltage i lockouten af lærerne

Al livserfaring siger at skal man have andre til at udføre sine idéer for sig, så skal man vinde dem for forehavendet, hvis man vil undgå at mislykkes.
Jesper Yde Knudsen, Enhedslistens spidskandidat i Syddjurs ved det kommende kommunalvalg, undrer sig da også over hvorfor Syddjurs Kommune deltager i en lockout af de lærere som man vil have til at udfører en reform af folkeskolen.



Jesper Yde Knudsen.
"Efter påske kan vi forældre risikere, at vores børns lærere bliver nægtet adgang til skolerne og får deres ansættelsesforhold suspenderet. Lærernes arbejdsgivere, Syddjurs Kommune, har valgt at lockoute lærerne. Hvorfor dog det?

Regeringen har foreslået en ambitiøs folkeskolereform, der bl.a. betyder flere timers undervisning. Den har imidlertid ikke afsat ekstra ressourcer, men i stedet foreslået, at lærernes arbejdstidsaftale afskaffes, så lærerne skal undervise flere timer med mindre forberedelse.

Denne fremgangsmåde er højst usædvanlig. For hermed blander regeringen sig direkte i overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og lærerne.

Populært sagt betyder reformen og afskaffelse af arbejdstidsaftale at der bliver smurt et tyndere lag smør (forberedelse) på brødet (undervisningen). Ernæringsmæssigt er det sikkert en fremragende ide, men når det gælder undervisning, vil det betyde dårligere kvalitet.

Derudover vil en afskaffelse af sammenhæng mellem forberedelse og undervisning åbne op for at kommunerne i de kommende år vil kunne skære yderligere i forberedelsen og dermed i undervisningskvaliteten.

Ude på den enkelte skole vil ledelsen uden arbejdstidsaftaler stå med en kæmpe administrativ opgave, når arbejdsopgaverne skal fordeles. Dette vil føre til mere bureaukrati og dårligere arbejdsmiljø på skolerne.

Men kan Syddjurs Kommune ikke spare penge på alt det her? Sandsynligvis ikke. Fremtidige besparelser på området vil kræve, at man er villig til yderligere at sænke undervisningskvaliteten. Desuden vil der formodentlig komme yderlige udgifter på administrationen.

Jeg forstÃ¥r ikke, at KL´s hovedbestyrelse, med vores egen borgmester Kirstine Bille, og et flertal fra SF og Socialdemokraterne vil gennemføre sÃ¥dan en forringelse af vores børns undervisning.

Jeg mener ikke, at det er i børnenes, lærernes eller Syddjurs Kommunes interesse at deltage i KL´s lockout af lærerne.

Forringelsen er faktisk i direkte modstrid med Syddjurs Kommunes erklærede mål om at styrke fagligheden og inklusionen af børn med særlige behov i vores skoler.

Enhedslisten mener, at vi samtidig med at vi stiller høje krav til lærerne, også må give dem ordentlige arbejdsbetingelser.

Enhedslisten Syddjurs vil derfor foreslå, at Syddjurs Kommune øjeblikkeligt trækker lockoutvarslet tilbage og arbejder aktivt for, at KL begynder reelle forhandlinger med lærerne til gavn for undervisningen af vores børn."

Kilde: Jesper Yde Knudsen, Enhedsli.´s spidskandidat ved k-valget, i Adresseavisen Syddjurs, fre. d. 22/3.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam