Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Venstre og S sammen ?

I dette debatindlæg lufter Lars Østergaard, medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre, muligheden for et konstituerings-samarbejde med Socialdemokraterne i Norddjurs Kommune.


Lars Østergaard.
Et valg er på vej, og der bliver nu tænkt i bogstavslege og frierier.

En interessant kombination kunne være, at Venstre og S konstituerer sig sammen efter kommunalvalget den 19. november 2013.

Det vil selvfølgelig betyde, at mange små partier vil få mindre indflydelse fra 2014 - 2017.

I dag har Venstre 5 mandater og S har 12. Venstre og S kunne aftale, at det parti, der efter kommunalvalget får flest mandater, kan sætte sig i borgmesterstolen. Tør S være med på en sådan aftale ? - Sikkert ikke !

Hvorfor ikke ? - Begrundelsen er, at lokalpolitik i dag minder meget om landspolitik, og her stormer Venstre frem i meningsmålingerne.

Befolkningsflertallet og en stor del af landspolitikken er blå, men regeringen er rød. En lokal idé, som f.eks. børnebyer, er blå men forsøges solgt som en rød idé. Jeg tror, at Venstre i Norddjurs kommer til at følge de landspolitiske vinde, og der er en god mulighed for, at Venstre får mange stemmer til kommunalvalget. Det vidner den store interesse for at komme på Venstres liste til det kommende kommunalvalg også om. I dag har Venstre for få mandater, og flere mandater vil sikre en større borgerlig gennemslagskraft.

På den lokalpolitiske front vil Venstre sikre en økonomisk forsvarlig politik uden at lade skatter og afgifter stige uhæmmet. Venstre vil gerne være med til at minimere omkostningsniveauet uden stop af anlæg, asfalt, lysslukning, manglende tangrydning med mere.

Venstre vil naturligt møde megen modstand i den kommende valgkamp, hvor Lokalavisens skribent igen har fået travlt med at spidse sin røde pen.

Med venlig hilsen
Lars Østergaard
Medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre.

Kilde: Lars Østergaard, Medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam