Tak til
 


  
30/07 2014

Nyt og spændende bibliotek åbner på havnen i Ebeltoft

Den 11. august kl. 11 søsættes det nye Ebeltoft Bibliotek på havnen i Ebeltoft, hvor borgerne kan glæde sig til nye lokaler og nye åbningstider.

Hundredvis af flyttekasser med bøger og bogreoler er i de seneste uger blevet transporteret fra biblioteket på Rådhuset til den tidligere ”Bådshop” på Vestervej 17 i Ebeltoft. De gamle lokaler er blevet flot renoveret og indrettet til et nyt og spændende bibliotek for børn og voksne.

Det nye bibliotek på havnen indvies mandag den 11. august kl. 11, og alle borgere er inviteret. Her vil der være åbningstale ved formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Kirstine Bille, og ”Slupkoret” vil understrege den maritime stemning med herlig sømandssang.

På Vestervej 17 venter der borgerne et nyt og spændende bibliotek, hvor indretningen bærer præg af de maritime omgivelser og bygningens tidligere funktion som bådværksted og -butik. Den tidligere bådhal, hvor den gamle kran er bevaret, er blevet til en boghal. Værkstedet er blevet til medierum og butikkens indgangsparti til børnebibliotek. Derudover er der avislæsesal, læsekrog, udstillingsområde og meget mere.

Med den nye lokaler på havnen får Ebeltoft Bibliotek en mere bynær placering. Lokalrute 2 kører lige til døren, og hermed bliver biblioteket også tilgængeligt med offentlig transport. Adressen på havnen er nu kun midlertidig, da biblioteket flytter til Den ny Maltfabrik, når den står klar i 2017.

Udover de nye, spændende bibliotekslokaler, byder biblioteket fremover også på mere brugervenlige åbningstider. Ligesom de øvrige biblioteker i kommunen bliver biblioteket nemlig til Åbent Bibliotek, hvor alle over 14 år kan lukke sig ind på biblioteket med deres sundhedskort i tidsrummet 8-22 hver dag, året rundt. Teknikken til Det Åbne Bibliotek er dog først klar fra den 18. august, og biblioteket på havnen vil den første uge derfor have åbningstider som i det gamle bibliotek, nemlig mandag-torsdag 12-18 og lørdag 10-14.

Kilde: Syddjurs Bibliotek

Lisbeth Larsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam