Tak til
 


  
15/03 2015

SF: Nu skal vores børns hverdag i fokus

Vores børns hverdag forsvinder alt for ofte i økonomiske regnemodeller og abstrakte vækstplaner. I Folketinget er vi gode til at lave langsigtede mål for dansk økonomi, men vi glemmer tit at flytte blikket væk fra Excel-arket.
Det er på tide, at vi investerer i vores børn her og nu. Gode og trygge rammer de første år er nemlig afgørende for, om børnene får et godt liv med en spændende uddannelse og et solidt arbejde, når de bliver voksne. Derfor har SF fremlagt en plan, der vil sikre bedre vilkår for børn i daginstitutionerne.Jonas Dahl.
I SF vil vi afsætte to milliarder kroner på området inden for næste valgperiode, så man kan ansætte cirka 5.000 flere voksne i daginstitutionerne. Det vil gøre det muligt, at der fremover vil være tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn pr. voksen i børnehaverne. Vores børn vil altså få mere omsorg, når de er i daginstitutionen – og kvaliteten af deres dagligdag vil blive bedre.

Jeg har selv to døtre som går i vuggestue og børnehave. Jeg ved, hvor meget pædagogerne knokler hver dag, når de disker op med frokosten, tager ungerne på tur, eller skal holde hovedet koldt i det kaos, der kan herske på stuerne og legepladsen. Jeg ved også, hvor glade mine børn er, når pædagogerne har haft tid og overskud til at sætte sig ned med dem og tegne eller spille spil. Det er små ting, der gør dagen meget bedre.

Lad mig understrege, at der ikke kan sættes en finger på pædagogernes indsats - derimod er problemet, at der er for få af dem i de danske daginstitutioner. De senere år er udviklingen gået den forkerte vej, så der er kommet færre hænder til at tage vare om vores børn. Med andre ord er der kommet flere børn pr. voksen i daginstitutionerne med det resultat, at pædagogerne skal løbe hurtigere, og at vores børn i stigende grad bliver overset. Der er ikke altid tid til at spille spil eller tegne med børnene – ofte er første og eneste prioritet at komme igennem dagen bedst muligt. Det vil SF’s forslag rette op på.

Omsorg kan ikke måles i et Excel-ark. Det handler hverken om vækstmål eller effektivitetstal, men om at der er nok voksne til at tage børnene i hånden i det daglige. At der er voksne til at tale med dem, udfordre dem og i det hele taget forme dem til et godt liv. Virkeligheden er, at en stor del af børnenes tid foregår i daginstitutionerne. Derfor er det afgørende, at vi prioriterer børneområdet. Flere pædagoger gør en forskel.

Med venlig hilsen
Jonas Dahl
Gruppeformand og finansordfører (SF)
Medlem af Folketinget


SF
Christiansborg
1240 København K
Tlf. 33374408
Email: jonas.dahl@ft.dk

Kilde: Skrevet af Jonas Dahl, gruppeformand for SF i Folketinget.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam