Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Ministeren giver igen

I den seneste tid har vi næsten dagligt bragt drøje hug fra forskellig side til Venstres beskæftigelsesminister for finanslovsforslaget, for den faldende beskæftigelse og for stoppet for uddannelse af de ledige. I dag er det så ministerens tur:

”Jeg synes, det er at slå politisk plat på de ledige, når socialdemokraterne nu tager dem som gidsler i en politisk smædekampagne.
Man fornemmer, at nogen sidder og gnækker i skægget, hver gang der kommer en ny arbejdsløs.

Vi synes, at det er et meget alvorligt problem, når folk mister deres job.
Regeringens finanslov er et udtryk for, at vi for længst har nået tærsklen for, hvor meget ledigheden må stige. Derfor letter vi skatten på arbejde med næsten seks milliarder til næste år. Derfor fremrykker vi investeringer for 1½ milliard kroner. Derfor har vi afsat 100 millioner kroner til uddannelse af de ledige.
Strategien er at gøre mest muligt for at hjælpe dem, der rammes af ledighed. Og på en sådan måde, at vejen tilbage til et job bliver kortest mulig. Vi har sat en række konkrete ting i gang, som er målrettet de grupper, som er særligt ramt af ledighed.

Det gælder de mange, der er blevet afskedigede i forbindelse med større fyringsrunder. Dér har vi afsat 100 millioner kroner til uddannelse. Fælles for mange af dem er jo, at de har et job inden for en industri eller branche, hvor der ikke fremover vil være brug for folk. Derfor skal de have den fornødne uddannelse, så de kan komme over i en anden branche.

Jeg skal være den første til at sige, at det er brandærgerligt, at ledigheden stiger. Og jeg kan forsikre om, at vi ikke ligger på den lade side, når det gælder om at få skabt nye jobs til de ledige.

Derfor kan jeg slet ikke acceptere Socialdemokraternes smædekampagne om, at det er regeringens skyld, at arbejdsløsheden stiger.

Realiteten er, at afmatningen herhjemme skyldes de internationale konjunkturer. Og dét véd Lykketoft godt. Det, Socialdemokraterne lægger frem, er ren overbudspolitik.

Men jeg kan godt forstå, at Lykketoft er nødt til at slå stort ud med armene, når hans første bud på hjælp til de ledige var at brændemærke alle ældre på arbejdsmarkedet.”

Skrevet af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen fra Venstre i Randers Amtsavis lørdag d. 6. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam