Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om finanslov og beskæftigelse

Den heftige debat om regeringens politik fortsætter, og hér er det HK`s formand i Randers, der skriver som følger:

”Selv om jeg ikke holder særligt meget af partiet Venstre, så holder jeg så meget af de fleste andre borgere i Danmark, at jeg vil opfordre dén, som ombyttede Venstres krystalkugle for et par år siden, til at tilbagelevere den.

Begrundelsen herfor er, at Venstre for tredje gang kommer med deres udspil til en finanslov, som i en uhørt grad er så virkelighedsfjern, hvilket nok helt tilfældigt også gælder en hel del af deres udspil til et nyt regeringsgrundlag, så man må formode, at nogen altså har ombyttet deres krystalkugle.
Hvor længe kan Venstre få lov til at leve på løfter om noget bedre, som altid bortforklares med de internationale konjunkturer, når løfterne ikke kan indfries.

Siden Venstre kom til magten, er arbejdsløsheden i Danmark steget drastisk, men ikke nok med dét, så finder Venstre endnu ingen anledning til at benytte lejligheden til at efteruddanne de ledige, tværtimod laver man uddannelsesstop for de ledige i Århus Amt, selvom Det Regionale Arbejdsmarkedsråd stadig har ca. 105 millioner kroner afsat til uddannelse af ledige, idet Århus Amt har overskredet en kvotemæssig afsat procentsats på 55.
Hvad har Venstre ellers gjort for de arbejdsløse? Jo, de har lavet en EDB-database, hvor de arbejdsløse skal indtaste deres CV inden for en måned, ellers mister de deres dagpenge i en periode.

Og som det sidste har de planer om at spare på de supplerende dagpenge, som udbetales til personer, der er fuldt til rådighed for arbejdsmarkedet, men som ikke har kunnet skaffe sig et fuldtidsjob.

”Noget for Noget”, kalder de det, og forleden så og hørte jeg Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen udtale, at vi danskere jo nødigt skulle ende som små egoister.

Nej – ”Frit Valg”, det véd man, hvad er, og i stedet for en stor flok små egoister er det bedre og billigere for samfundet at have en lille flok store egoister, som har råd til at betale sig fra det hele.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen lovede for et stykke tid siden, at der ikke vil blive rørt ved efterlønnen, hvilket jeg takkede ham for.

Umiddelbart ser det ud til, at den holder til 2006, da regeringen jo i deres plan for et nyt regeringsgrundlag har hældt den i et syltetøjsglas og herpå skrevet: ”Må ikke tages ud før efter næste valgsejr”.

Jeg beklager, men hvis jeg havde haft en meget lille kvote af tiltro til Venstre, så ville den nu have været totalt opbrugt.”
Skrevet af HK-formand Lars Top fra Randers i Randers Amtsavis mandag d. 8. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam