Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Mere om frit valg

Vi har længe fulgt med i en løbende debat mellem Niels Vissing fra Randers og socialministeren omkring det frie valg på ældreområdet. I dag er det så førstnævnte, der har ”serveretten”:

”D. 22. august har socialminister Henriette Kjær hér i avisen (Amtsavisen, - red.) et læserbrev, hvor hun under overskriften ”Hjemmehjælp med kvalitet” skriver, at det frie valg med hensyn til hjemmehjælp er en succes!
Bl. a. skriver Henriette Kjær: ”Det er helt misforstået, når Niels Vissing nu påstår, at der er brugt en masse penge på det frie valg, uden at hjemmehjælpen generelt bliver bedre.” Citat slut.
Nu véd jeg ikke, hvor mange penge der skal til, før socialministeren synes, det er mange, men i Randers Kommune har det da kostet ca. otte millioner bare i administration indtil nu.
Og da der pr. 15. august kun er siger og skriver 10 ældre, der har ønsket en privat udbyder i Randers Kommune – så betyder det altså, at det har kostet ca. 800.000 kroner for hver enkelt, der ønsker en privat udbyder.
Det synes jeg nok er mange penge, vi hér taler om – og da især i denne tid, hvor der ellers skal skæres ned på stort set alt!
At Henriette Kjær så påstår, at det frie valg også har betydet en bedre offentlig hjemmehjælp, ja, det virker jo komisk!
Det har vist sig, at de ældre ikke ønsker en privat udbyder – og straks påstår socialministeren så, at det også har betydet en bedre offentlig service.
Nu kender jeg altså eksempler på, at også før den nuværende regering var der folk, der fik hjemmehjælp – og de fik en førsteklasses hjælp.
At det altid kan blive bedre, kan vi nok alle blive enige om – og vi kan nok også blive enige om, at hjemmehjælpen skal være så god som muligt.
Jeg kan bare ikke se, at fordi man bruger mange millioner på, at private skal tjene på ældrehjælpen – ja, så bliver de offentligt ansatte fluks bedre.
Det er jo det samme som at sige, at de ikke har ydet deres bedste før det frie valg. Og dét, synes jeg nok, er noget af en påstand at fremkomme med!
Vi skal jo heller ikke glemme, at det offentlige hele tiden skal være ”bagstopper” for de private, såfremt de alligevel ikke kan klare den opgave, de påtager sig – og det er altså også noget, der fremover vil koste mange penge.”
Skrevet af Niels Vissing fra Randers i Randers Amtsavis mandag d. 8. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam