Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Irish Night med Denis McLaughlin, Pia Nygaard og Leif Ernstsen på Rødegaard Kursuscenter fredag d. 25/7 kl. 19

Denis synger med en karakteristisk nordirsk accent og Pias spiller violin på nordiske vis, mens Leif byder på virtouos harmonikaspil. Der er tale om et helt unikt mix i dette samarbejde omkring den irske musik. Denne "Irish Night" i deres selskab bliver med garanti noget helt særligt. Leif Ernstsen vil forud for koncerten have tilbragt en del tid i køkkenet, da det er ham, der er chefkok for aftenens lækre sommermenu. Mange vil vide at han for år tilbage var leder af den hæderkronede restaurant Sattva i Århus og hans trofaste livsledsager klager ideligt over, hvor svært det er at tabe sig, når man deler morgenavis med Leif - han laver bare for go' mad !


Leif Ernstsen.
Denis McLaughlin fra Derry i Nord Irland har bosat sig i det sønderjydske, hvor han nu har boet i snart 25 år, uden at tabe sin irske dialekt. Denis synger og spiller guitar, banjo, irsk bozouki, bodhran (irsk håndtromme) og afrikansk horn.
Denis McLaughlin har gjort sig mange spilleerfaringer på de danske landeveje, både solo samt med venner og familie, hvor han har spillet til koncerter, på pubber, byfester, festivaler og begravelser. Han spiller og synger et bredt spectrum af sange fra den irske ø.

Pia Nygaard er født og opvokset i Danmark og har boet det meste af sit liv rundt omkring i Jylland. Det mere nordiske lydbillede i Pias violin kommer fra hendes fascination af farmorens svenske familie og gennem flere besøg i Sverige. Pia spiller violin, bodhran, bas og synger.
Pia Nygaard er uddannet folkemusiker fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i 2010 med en kandidat som violinist og musikpædagog. Hun har bevæget sig meget i det danske folkemusikmiljø og kender indgående både danse- og musiktraditionen. Derudover har hun arbejdet en del med fri improvisation. Man kan bl.a. høre Pia i Norrøn, Intsåring og Seegert samt Bæk og Nygaard.

Leif Ernstsen er kendt fra sit samarbejde med Peter Abrahamsen & BellPepperBoys, Paddy Doyles og ikke mindst Bente Kure. Hans helt unikke harmonikaspil kan krydre og forstærke snart sagt et hvilket som helt musikudtryk.
Leif Ernstsen har spillet harmonika siden han var 12 år. Hans baggrund er solidt forankret i spillemandsmusikken og den nordiske folketone - og ja - med Pink Floyd, Genesis og Moody Blues som store inspirationskilder ! - Måske er det dét, der ofte får unge som gamle til begejstret at udbryde:
"Wow, sådan vidste jeg ikke at en harmonika kunne spilles eller lyde !".

Entré:
325 kr. og 150 kr. uden sommermenu.

Det er hér dét sker:
Rødegaard Kursuscenter
Karlshøjvej 5
Vistofte pr.
8420 Knebel
Tlf: 30478166
www.roedegaardkursus.dk

Kilde: Rødegaard Kursuscenter.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam