Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Hvorfor afskaffe hjemmeservice?

En mand fra Langkastrup, altså en djurslænding, leverer i dag følgende bredside imod, at regeringen vil afskaffe hjemmeserviceordningen. Han har regnet på tallene og kan slet ikke se fidusen. Han skriver:

”Nu vil regeringen og Dansk Folkeparti nedlægge hjemmeserviceordningen, for det er dét, det handler om.
Fra d. 1. januar 2004 er der kun tilskud til pensionister over 65 år. Det betyder, at hjemmeserviceordningen dør, for folk vil ikke betale 150 kr. i timen eller mere for ufaglært arbejde, som de fleste selv kan lave – eller mest sandsynligt – så vil de købe sort arbejde.
Hjemmeserviceordningen skal lukkes, fordi der skal spares.
Det er noget sludder. Ordningen kan ikke give underskud. Statens tilskud er 40 kr. ud af hver 100, kunden betaler selv 60, der kommer 20 ind i moms og minimum 30 ind i skat – sandsynligvis mere – d.v.s. at der er mindst 10 kr. i overskud af hver 100 kr.
Der er ca. 2.000 hjemmeservicemedarbejdere i Danmark, og hvis de har 35 timer om ugen og hver betaler 30 kr. i skat af hver time, vil der være et overskud på 33,6 millioner kroner om året.
Da de fleste hjemmeservicemedarbejdere er folk, der ligesom undertegnede ikke har ret mange andre muligheder rent arbejdsmæssigt, vil det betyde, at langt de fleste kommer på dagpenge.
Det vil koste samfundet ca. 240 millioner om året.
Hvor er besparelsen henne?
Hvorfor gør de det?
2.000 flere arbejdsløse, en regning til de danske skatteydere på 270 millioner, en masse sort arbejde og en masse mennesker, som ikke har råd til at få gjort rent, bl.a. ældre, syge, børnefamilier og andre, som gerne vil have mere ud af deres få fritimer sammen med familien.
Hvorfor skal arbejdsløshedskøen være endnu længere, når det endda koster skatteyderne penge?
Hvad er det, regeringen er ude på?
De har stoppet efteruddannelsen af de arbejdsløse.
De vil skære ned på dagpenge og SU og nu også hjemmeserviceordningen og dens kunder, som i mange tilfælde er folk, der ikke har for meget at gøre godt med.
De lover forbrugsfest, men det bliver i hvert fald ikke for den store del af befolkningen, som har det svært og nu får det endnu mere svært, og det var jo nok egentlig dem, der havde mest brug for det.
Husk dét, når vi skal til valg næste gang.”
Skrevet af Frank Torndal fra Langkastrup i Randers Amtsavis tirsdag d. 9. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam