Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Fra en politiker til Idégruppen

I sidste uge svarede borgmesteren i Grenå på et åbent brev fra Idégruppen, der skarpt kritiserede Grenås politikere for ikke at være visionære og samarbejdsvillige nok. Han meldte hus forbi, og det samme gør en socialdemokratisk kollega fra byrådet hér:

”Jeg takker for den personlige henvendelse fra Idégruppen.
Som politiker er man altid glad for at få henvendelser, idéer, forslag og både positive samt negative tilkendegivelser.
Idégruppen Grenaa har i det sidste års tid været både en med- og modspiller til Grenå byråd.

Jeg har intet imod, at man forsøger at skabe debat og gode initiativer og samtidig rusker lidt op i os byrødder.

Jeg har heller ikke noget imod, man bruger pressen som talerør – og I har haft rig mulighed med masser af spalteplads og har formået at markedsføre jer igennem medierne og særligt i forbindelse med sygehussagen. Det har I gjort godt.

Så modtager man et brev, hvori der står, det ikke skal være belærende, og dog indeholder det en remse om, hvordan vi kan drive ”Forretningen Grenå” og hentyder, at politikerne ikke samarbejder tværpolitisk og er foruden mål.

Ja, så skylder man vel borgerne en kommentar. Det er fuldstændig korrekt, at alle kommuner er underlagt regeringens politik og dermed underforstået pålægges at effektivisere den offentlige sektor, gribe til brugerbetaling og nedskære på kerneydelser.
Fritvalgsordningen for de ældre borgere, der er forud for sin tid, er en uheldig økonomisk udgift, eftersom det har kostet millioner at oprette og administrere den – og kun få vælger at bruge den.

Pengene kunne været gået til de ældre borgere i stedet. Der er bl.a. en stigning i overførselsudgifter og anbringelser af børn samt et faldende børnetal og en stigning af ældre borgere, som kulminerer i 2010. Samtidig med, at arbejdsløsheden stiger landet over. Grenå Kommune er desuden ramt af virksomhedslukninger og har et lavt skattegrundlag.

Det er blandt andet de forhold, vi står overfor, når budgettet skal vedtages for 2004. Vi er jo som politikere nødt til at se på alle aspekterne i sin helhed.

Der er garanteret ikke én eneste, der synes, at det er spor sjovt at skulle igennem sparekataloger igen efter dén runde, vi havde sidste år, med sparekniven.

Men vi er jo også valgte til at tage et økonomisk ansvar. Så må vi se, hvad vi tværpolitisk kan blive enige om, når budgettet for 2004 bliver lagt frem til byrådsbehandling.
Det kan godt være efter jeres opfattelse, at der ikke foregår et tværpolitisk samarbejde – og det ikke er målrettet. Men vi arbejder da alle mod de samme mål – det er blot vejen derhen, vi som oftest kan være uenige om. Sådan er politik.

Det medfører jo ikke, at beslutningerne ikke bliver truffet. Udvalgene samt forvaltningen arbejder bl.a. på et målrettet arbejde, der har til hensigt at forebygge og mindske de stigende udgifter.

Hvad amtsborgmesteren siger til jer om forholdene i Grenå Kommune, må stå for egen ”regning” sammen med konsekvenserne ved lukning af Centralsygehuset i Grenå.
Men vi gør noget – og vi vil noget, og alle de gode løsninger, der kan findes og er fundet, kan med fordel blive drøftet i det nye Udviklingsråd – nedsat af et enigt byråd.
Hvor fokusgrupperne kan arbejde videre med alle de gode forslag, initiativer og idéer, som kommer fra en lang række borgere – heraf også fra Idégruppen – der har interesse og udviser et engagement for Grenå Kommunes fortsatte udvikling og fremtid. Således at der kan prioriteres, koordineres og fokuseres målrettet på nogle konkrete emner og ikke mindst findes finansieringsmuligheder. Det ser jeg frem til.

Nu I nævner en del af de idéer, som er igangværende, og der arbejdes med – eller er gammel vin på nye flasker – vil jeg ikke kommentere hér, men spørgsmålene/forslagene vil jeg tage til efterretning.

Vi må synliggøre dét arbejde lidt bedre. Dog er jeres idé om salg af Søndre Skole dog absolut én af de nye – måske I har fundet en køber?
Afslutningsvis vil jeg blot konstatere, at der ikke er mangel på mål, idéer eller vilje fra min side og absolut heller ikke på tværpolitisk målrettet samarbejde til at finde de rette løsninger.

Et bedre skattegrundlag og en målrettet erhvervspolitik er uden omsvøb vejen frem til stigende indtægter og medfører udvikling og fremgang.

Men også fastholdelse og forebyggelse er med til at mindske udgifterne og hindrer afvikling og nedgang.

Så en helhedsbetragtning fortjener også en respekt sammen med en positiv og fremadrettet holdning til mulighederne i Grenå Kommune.”

Skrevet af det socialdemokratiske byrådsmedlem i Grenå, Helle Thomsen, i Grenå Bladet d. 9. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam