Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hør Vilfred Friborg Hansen fortælle om fra Møllerup Gods i Aktivitetshuset i Ebeltoft mandag d. 13/4 kl. 19-21

Lokalhistoriker og fhv. borgmester Vilfred Friborg Hansen beretter om Marsk Stig, Elizabeth Rosenkrantz, fru Kiss Carl og mange flere: Hør om et persongalleri, der viser, at Møllerup Gods har haft en dramatisk og omskiftelig historie. Marsk Stig byggede formodentlig det første Møllerup, men fik godset konfiskeret og blev dømt fredløs for mordet på kong Erik Glipping i Finderup Lade Skt. Cæcilienat 1286 - et mord, han måske slet ikke havde begået. Hans arvinger fik godset tilbage, men en af dem blev formodentlig, sammen med Niels Bugge fra Hald, myrdet i Middelfart på kong Valdemar Atterdags ordre i 1358.


Vilfred Friborg Hansen.
Det nuværende Møllerup blev opbygget sidst i 1600-tallet af Knud Gyldenstjerne. I begyndelsen af 1700-tallet sad hans enke Elizabeth Rosenkrantz på godset, en klog og from kvinde, der byggede skoler til almuebørnene og udsmykkede godsets kirke, Feldballe kirke, så den i dag er en af egnens mest interessante at besøge.

Midt i 1900-tallet var det en anden markant kvindeskikkelse, fru Kiss Carl, der satte sit præg på godset, en kvinde med sine meningers mod og med et frisprog, man normalt ikke forbinder en godsejer med. Der er historier nok at fortælle fra Møllerup, og foredraget vil byde på et skønsomt udvalg af dem, og naturligvis vil historien også blive ført op til nutidens Møllerup.

Entré: 125 kr.

Det er hér dét sker:
Aktivitetshuset
Nørreallé 4
8400 Ebeltoft
Tlf: 87535667
www.syddjurs.dk/indhold/aktivitetshuset-i-ebeltoft

Kilde: Aktivitetshuset i Ebeltoft.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam