Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Første behandling af budget med indlagt partiskifte

Som det allerede er læserne bekendt, var der lagt op til ballade mellem de to fløje i kommunalbestyrelsen, da der var førstebehandling af budgettet for 2004. Og oven i dét var der også et overraskende partiskifte.

Allerede da Malte Larsen i vinter forlod sine gamle fæller i Nørre Djurs Listen og blev løsgænger, havde vi nok en lille formodning ét eller andet sted om, at Malte Larsen nok ville ende op med at melde sig som socialdemokrat.

Det var præcis dét, der skete, og dette skridt offentliggjorde han som det allerførste på mødet i går – det kunne ligne noget i retning af, at denne ambitiøse lokalpolitiker kunne gå hen og blive venstrefløjens næste borgmesterkandidat i Nørre Djurs. Siden tidligere borgmester Leif Sørensens bratte afgang, valgte socialdemokraterne at lade Venstre overtager styringen i kommunen til den nuværende, Jens Peter Jellesen, da de ikke syntes, de havde en klokkeklar kandidat.


Selve budgetdebatten blev naturligvis præget af den ballade, vi allerede har omtalt, omkring den måde, som venstrefløjen føler sig sat uden for allerede før førstebehandlingen.

Borgmesteren har denne gang valgt at lave et flertal i økonomiudvalget sammen med den konservative Benny Hammer og Dansk Folkepartis Knud Andersen, som indebærer nogle ændringer i forhold til de ellers planlagte ting. Som borgmester Jellesen tidligere har fortalt til os, har han valgt at lytte til en bøn fra Teknisk Udvalg vedr. at bruge næsten en halv million på ny asfalt, mens tempoet sættes ned for skoleudbygningerne, og de nødvendige forbedringer i Gjerrild og Bønnerup børnehaver for at kunne modtage de 0-2 årige, er udsat et år.

Det var først og fremmest måden, hvorpå de – altså nu – 2 socialdemokrater i Økonomiudvalget, Birthe van den Bos og Malte Larsen, følte sig sat uden for indflydelse. På aftenens møde fik de støtte fra de øvrige socialdemokrater, som alle mente, at borgmesteren med sin handlemåde havde sat et ellers godt samarbejdsklima over styr. Fra socialdemokratisk side havde man håbet på, at næste års budget skulle være et fælles projekt, hvor alle kunne blive enige om det meste. I disse tider, hvor der på grund af den trængte økonomi kræves nogle ind imellem upopulære beslutninger, var der netop brug for et åbent samarbejde hen over midten, mente de.


På den anden side stod den borgerlige side af salen nærmest i kø for at forsvare borgmesterens handlemåde, og Carlo F. Christensen beskyldte således socialdemokraterne for at spille til ære de 3 fremmødte pressefolk (deriblandt Deres udsendte). Både han, Ejgil Henriksen og Torben Lund (begge Venstre) samt den konservative viceborgmester Benny Hammer mente bestemt ikke, at der var noget specielt odiøst ved fremgangsmåden, da der garanteret kun var enkelte poster, som socialdemokraterne ikke var enige i.

Men Birthe vand den Bos fastholdt, at det var første gang i hendes mangeårige virke som ØK-medlem (og dét endda under tidligere Venstreborgmestre), at der var skabt flertal for budgettet uden nogen form for debat med oppositionen allerede inden førstebehandlingen.

Men lige meget hjalp det: budgetforslaget kunne nu vedtages ved førstebehandlingen, men til gengæld bebudede socialdemokraterne, at de vil arbejde på en række ændringsforslag, inden fristen udløber på onsdag i næste uge.

Det endelige budget vedtages på næste
kommunalbestyrelsesmøde d. 2. oktober.


Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam