Tak til
 






  
05/05 2023

Kom til hospitalsmøde på mandag!

På mandag er Sygehusudvalget for Århus Amt vært ved et offentligt møde på sygehuset i Grenå. Hér vil man fortælle om, hvordan borgerne på Djursland for fremtiden kan bruge Grenå Sygehus – og der vil også blive luftet nogle idéer om, hvad man evt. kan bruge de tomme bygninger, der står tilbage efter den kraftige neddrosling.

Det bliver garanteret spændende, og Idégruppen Grenå håber også på, der kommer rigtigt mange mennesker. Og fra deres side har man også et punkt, man håber at kunne få svar på under mødet. Herom skriver Preben Mortensen i dag følgende:


”Idégruppen Grenaa har fået oplyst, at ledelsen på Randers Centralsygehus, der samtidigt er ledelse for Grenaa Sygehus, forhandler med sygehusdirektør Leif Vestergård Petersen om en yderligere reducering af skadestuen på Grenaa Sygehus.
Årsagen til denne forhandling er, at det ikke er lykkedes for ledelsen i Randers at få praktiserende læger til at tage nattevagter på skadestuen i Grenaa.

I stedet for at ansætte hospitalslæger til dette eller at udkommandere læger fra Randers Centralsygehus prøver man altså på, at løse problemet med en reduktion.
Det skal dog anføres, at forhandlingerne ikke er færdige, og at der derfor heller ikke er taget nogen endelig beslutning om reduktionen endnu, men vi frygter det værste.

Hvis reduktionen gennemføres, står vi altså overfor et direkte løftebrud fra amtets side, som jo netop har lovet en døgnbemandet skadestue. En skadestue, der er uden læge og kun bemandet med en behandlersygeplejerske er ikke bemyndiget til ret meget og derfor mere eller mindre værdiløs. Indbragte skader skal ikke være ret store, før en tilskadekommen i nattetimerne skal fragtes den lange vej til enten Århus eller Randers.

Hvis dette løftebrud gennemføres, må befolkningen reagere. Det er en sag, vi i givet fald vil vende tilbage til.

Men det bedste, vi alle kan gøre lige nu, er at møde op i Grenaa Kulturhus på mandag d. 15. sep.-2003, hvor ledelsen fra Randers Centralsygehus vil være til stede for at redegøre for den fremtidige sygehusstruktur. Her vil der være lejlighed til at stille spørgsmål til sygehusledelsen og til at minde dem om, at de har nogle forpligtelser overfor Djurslands borgere, som de åbenbart er i færd med at svigte.

Derfor: Mød op og stil kritiske spørgsmål. Det gælder os alle sammen.”

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Preben Mortensen,
Idégruppen Grenaa

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam