Tak til
 






  
05/05 2023

Fra FOF: Aktiv fritid

Da FOF i Grenå jo som bekendt dækker også både Nørre Djurs og Midtdjurs, og da det derfor sagtens kan forekomme, at man har lyst til at krydse kommunegrænsen, fordi man finder et kursus, som lige netop interesserer én, finder vi det også relevant hér i avisen at give ordet til skoleleder Lene Fribo:

”FOF tilbyder masser af spændende kurser i Grenå, Midtdjurs og i Nørre Djurs Kommuner.
Foreningen ledes af en bestyrelse på 9 personer, heriblandt en lærerrepræsentant og en deltagerrepræsentant. Den daglige ledelse varetages af en deltidsansat skoleleder.
FOF ønsker med sine tilbud at give det enkelte menneske mulighed for at kunne deltage i undervisning og aktiviteter, der tager sigte på udvikling af den almene og personlige kompetence. I 2002 deltog ca. 2.200 borgere i ét eller flere af vore tilbud.
Efterårssæsonen står nu for døren, og igen er vi klar med inspirerende og engageret undervisning.

Der er gode, gamle kendinge og dertil mange spændende foredrag, en nyhed – en kulturrejse og en masse gode tilbud til alle dem, der vil dyrke deres interesser og få ny viden og inspiration i et godt fællesskab med andre voksne.

Desværre bliver de offentlige tilskud mindre og mindre – alligevel håber FOF, at de mange tilbud kan lokke dig til en AKTIV FRITID.
I vore bestræbelser på at lave så gode kursustilbud som muligt har vi indgået samarbejde med bl.a. FOF i Ebeltoft og Rønde samt andre foreninger i vores område.
Vi håber dermed, at borgerne fortsat vil prioritere vores tilbud og finde netop dét, som kan give fritiden ekstra indhold.
FOF-Grenå byder på engelsk, spansk, italiensk, og til at undervise i fransk har vi fået en ny og dygtig lærer, som i mange år har undervist i fransk på Sjælland. Det er i øvrigt også hende, der står for FOF`s nyhed – en kulturrejse til Normandiet og Bretagne.
Der er masser af bevægelse på programmet – yoga er meget populært, og vi er glade for at kunne tilbyde Power Yoga for både nybegyndere og for øvede. Kurser for gravide og for nybagte mødre er allerede godt i gang, men der er altid plads til én mere. I samarbejde med Impuls køres mange hensyntagende hold for folk med forskellige skavanker – også bevægelse i vand er blevet taget godt imod.

Personlighedsudvikling kører med flere spændende, korte weekend-kurser, og har man lyst til at være kreativ, tilbydes igen blomsterbinding, syning, møbelpolstring, og af mere praktiske fag tilbyde 12-timers førstehjælp. I samarbejde med Hjerteforeningen tilbydes ”Rygestop” og ”Spis med hjertet”, og nok lidt mere usundt tilbydes et hyggeligt Gourmet-kursus på Hvide Kok med julefrokostmad, knas og kager. Ønsker man at lære om søsikkerhed, så er der pladser på duelighedskurset – undervisningen foregår på Grenå Fiskeriskole.

Grenå Kunstskole tilbyder igen tegning ved Ketty Steffensen både eftermiddag og aften, og på malekurset vil Ulla Lundsgart undervise – hendes aftenhold tilbydes for voksne og børn sammen. Et weekend-kursus i Naturens Blyant ved Jens Bredholt har stadig plads til flere, hvorimod Modellering i ler er fuldtegnet.
Musikundervisning i harmonika, violin og guitar kan også klares. Korundervisning tilbydes i Grenå Koret.

I Trustrup-området tilbyder vi igen blomsterbinding samt maleri og inspiration. På foredragssiden starter vi med en monolog om ”Leonora Christina – fra kongedatter til jammer”, og for at blive i det royale fortsættes med ”Mit liv ved hoffet” ved tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen. ”Simple Living” er en måde at forholde sig til livet på – det handler om at komme tilbage til os selv – helt ind i hjertet og sjælen. ”En indre rejse” er en sanselig aften i samarbejde med Natur-Balance-Huset. Du kan også komme ”Med Leonardo til bords” på Restaurant Filip og i selskab med Morten Skovmand.

FOF-Midtdjurs tilbyder undervisning i korsang i Djurs Kammerkor. Desuden tilbydes igen yogaundervisning, og denne gang forsøger vi med 2 hold. Et nyt kursus med Girafsprog tilbydes som weekend-kursus, og ”Pileflet i julens tegn” foregår som éndagsundervisning i Solveig Langballes egne lokaler.
I Nørre Djurs tilbydes som noget nyt yoga-undervisning på Voldby Skole. Et Jagtkursus tilbydes med Peter Dam som underviser på Ørum Skole.

Igen tilbydes Mad på Den Blå Kutter i Bønnerup, og ønsker man at blive bedre til at kommunikere, kan man tillære sig kunsten i Glesborg. Pileflet tilbydes igen i Stenvad, og også harmonikaundervisning er blandt tilbudene, og efter en kort periode er Maria Kristiansen tilbage med masser af musikundervisning i keyboard og klaver.

Mange hold er nu fyldt op, og ekstra hold er oprettede, hvor det har været muligt. Der er stadig ledige pladser på nogle af holdene, så hvis du fortsat ønsker at deltage i ét af FOF`s spændende kurser eller foredrag, så vent ikke for længe – tilmdeld dig allerede i dag! Du kan se de mange spændende tilbud på vores hjemmeside http://www.fof-grenaa.dk, og du kan altid kontakte skoleleder Lene Fribo på tlf. 86 32 55 88.
FOF tilbyder ugens bedste timer!”

Skrevet af FOF-skoleleder Lene Fribo i Grenå Bladet d. 9. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam