Tak til
 






  
05/05 2023

Referat fra teknisk udvalgsmøde

Læs hele referatet her

Indholdsfortegnelse

Udvalget for Teknik og Miljø den 11. september 2003


Sag nr. Side

1. Efterretningssager 107
2. Forslag til spildevandsplan 2004 - 2012 107
3. Vedligeholdelse af hæk og anden bevoksning mod veje, fortov og stier. 109








1. Efterretningssager

J.nr.: Init.: JAC
utm-109.doc

Sagsfremstilling:
Meddelelser fra formanden

Bekendtgørelser og cirkulærer

00.05
Kommunalteknisk Chefforening/Vejdirektoratet fremsender SAMKOM KommuneAtlas.

09.15.00 A04
Referat af bestyrelsesmøde den 26. august 2003 fra Miljøcenter Østjylland.

09.17.15 I00
Miljøministeriet fremsender skrivelse vedrørende anmeldeordning for visse husdyrbrug (under VVM-reglerne).
Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den 11. september 2003
Fraværende: Kirsten Bech Hansen

a - e: Til efterretning.






2. Forslag til spildevandsplan 2004 - 2012

J.nr.: 06.00.05 P15 Init.: AJ
utm-107.doc

Sagsfremstilling:
Kommunalbestyrelsen skal i henhold til Miljøbeskyttelseslovens §32 udarbejde en plan for bortskaffelse af spildevand. Teknisk Afdeling har i samarbejde med rådgivende firma Hedeselskabet udarbejdet forslag til Spildevandsplan 2004 - 2012 for Nørre Djurs Kommune. Planen skal beskrive:

 Eksisterende og planlagte kloakområder og renseforanstaltninger.

 Områder hvor kommunalbestyrelsen er indstillet på at ophæve tilslutningsretten og –pligten helt eller delvis, dvs. forhold omkring ind- og udtræden af kloakforsyningen.

Kloakanlæggets tilstand samt planlagte fornyelser af dette.

Eksisterende og planlagte rensekrav til ejendomme i det åbne land. Ved ejendomme i det åbne land forstås ejendomme, der ikke er tilsluttet offentlig kloak samt, hvor spildevandsanlæggets rensekapacitet er mindre end eller lig med 30 personenheder.

 En tids- og økonomioversigt for de planlagte projekter.

Nærværende forslag til spildevandsplan er således mere omfattende end den nugældende spildevandsplan med tilhørende tillæg 1-4, idet prik 2-5 er oplysninger, der ikke tidligere har været krav om at skulle indgå i spildevandsplanen.

Kommunalbestyrelsen har kompetencen til at vedtage spildevandsplanen, som skal være i overensstemmelse med regionplanens målsætninger for vandkvaliteten. Endvidere skal planen være i overensstemmelse med kommuneplan og lokalplaner.

Kommunalbestyrelsens forslag til spildevandsplan skal offentliggøres i lokale blade. Inden for en frist af mindst 8 uger fra offentliggørelsen er der mulighed for at komme med indsigelser og kommentarer til det fremlagt forslag.

Kommunalbestyrelsen beslutter selv, om der er behov for at afholde offentlige borgermøder om forslaget.

Spildevandsplanenes tekstdel kan ses på www.spildevandsplan.dk/nr-djurs.
Tegningsmateriale findes i sagen, da tegningerne p.t. ikke kan viser på elektronisk form. Efter endelig godkendelse vil såvel tekst og tegninger være tilgængelig via kommunens hjemmeside.

Teknisk Afdelings bemærkninger:

Nærværende spildevandsplan fortsætter ønsket om at adskille regn- og spildevand i byer med fælles kloaksystem. Muligheden for hel eller delvis nedsivning af tag- og overfladevand vil blive undersøgt i de byer, hvor en separering af regn- og spildevandet skal ske.

Til de nye krav om oplysninger kan oplyses:

Der er ikke i planen udpeget områder, hvor kommunen ønsker at ophæve tilslutningsretten og –pligten helt eller delvis. Kommunen har heller ikke modtaget ønsker fra virksomheder om ophævelse af tilslutningsret og –pligt.

 Der vil i planperioden være behov for at udarbejde kloakfornyelsesplaner, der bl.a. beskriver kloakledningernes tilstand og hvilke tiltag, der vil være nødvendig at foretage for at sikre, at kommunen har et velfungerende anlæg. Ud fra allerede foretagne tv-inspektioner må det forventes, at kloakken mange steder er så dårlig, at den skal udskiftes 100%. Dette vil mange steder kunne ske i forbindelse med en separering af kloaksystemet.

 Århus Amt har i regionplanen 2001-2013 fastslået, at målsætningerne i flere recipienter i kommunen ikke er overholdt. I seks vandløb og to søer skyldes afledning af spildevand fra ejendomme i det åbne land, at målsætningen ikke er overholdt. I henhold til spildevandsplan 1997-2001 og efter forhandling med Århus Amt er oplandet til Voldby-Karlby bæk, oplandet til Dystrup og Ramten sø og oplandet til Treå udpeget som prioritet 1 oplande. Udvalget for Teknik og Miljø har i møde d. 21. maj 2003 besluttet, at der i foråret 2004 udsendes infofolder og afholdes en møderække i de tre områder. Hvis afløbsforholdene ikke er i orden, vil kommunen give påbud om forbedret rensning indenfor den angivne periode i planen. Sammen med påbuddet vil kommunen komme med et forslag om forbedret rensning. De fleste ejendomme forventes at skulle forbedre rensningen ved en individuel løsning. Kommunen vurderer, at samtlige ejere selv vil forestå en individuel løsning, hvorfor det ikke vil få økonomisk indflydelse for kloakfonden.

 I spildevandsplanen er anført de planlagte drifts- og anlægsudgifter samt forventede indtægter for perioden 2004-2012. Oplysningerne er fra kommunens budget. Det er planlagt at vandafledningsafgiften vil stige gennem hele perioden bl.a. for at nedbringe gælden i kloakfonden. Vandafledningsafgiften er i den høje ende i Århus Amt.

Teknisk Afdeling foreslår, at der afholdes 1 borgermøde i høringsperioden.


Teknisk chef indstiller:

at forslag til spildevandsplan 2004 – 2012 godkendes, og

at forslaget fremlægges i 8 uger i offentlighedsfase, hvor borgerne har mulighed for at kommentere forslag til spildevandsplan.

at der afholdes 1 borgermøde i høringsperioden

Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den 11. september 2003
Fraværende: Kirsten Bech Hansen

Indstillingen anbefales.



3. Vedligeholdelse af hæk og anden bevoksning mod veje, fortov og stier.

J.nr.: 15.01.16 Init.: HJ
utm-108.doc

Sagsfremstilling:
Enhver grundejer har pligt til at vedligeholde levende hegn ved beskæring ud mod offentlige og private veje. Ifølge hegnsloven skal levende hegn plantes i sådan en afstand fra vejens areal, at bevoksningen til enhver tid kan holdes inden for skel på egen grund.

Historik
Frem til 1998 klippede Nørre Djurs Kommunes Vejvæsen levende hegn og træer langs offentlige veje. Det nye udvalg fra 1998 ændrede denne procedure således, at tilstødende grundejere til landeveje selv skal klippe bevoksning som grundejerne i byerne skal vedligeholde deres hække.

Grundejernes forpligtigelse
Følgende krav stilles tilstødende grundejere til færdselsarealer i Nørre Djurs Kommune:
• Beplantning skal beskæres / klippes, således den holdes inden for skel. Hvor skelpæle ikke findes, eller hvor vejen ikke er udskilt i matriklen, skal beplantningen beskæres således, at der bliver en rabat på min. 1,0 meter langs med kørebanen.
• Såfremt der er større træer, som hænger ud over vejarealet, skal disse beskæres, så der over vejarealet bliver en frihøjde på min. 4 meter (min. 3 meter ved fortov). Rabatten er en del af vejarealet.

Hvor det er nødvendigt af hensyn til færdslen på vejen varsles et påbud om beskæring til den aktuelle lodsejer. Efterkommes henstillingen ikke udstedes påbud, såfremt arbejdet fortsat ikke udføres, beskærer kommunens vejvæsen beplantningen på lodsejerens regning.

Lovgivning
Lovgivning på området fremgår af det materiale, der tilsendes lodsejerne. Som eksempel beror folder, varslingsbrev samt påbudsbrev i sagen.


Status
Årligt er der ca. 150 lodsejere der modtager et forvarsel om påbud. Det har vist sig, at det ofte er de samme lodsejere, der år efter år skal have varslet et påbud. Der er i 2002/2003 givet 1 påbud.
Teknisk Afdelings indsats på området kan virke som en dråbe i havet, og det er et stigende problem at afsætte tilstrækkelige ressourcer til kontrol og opfølgning. I forsøg på at effektivisere de ressourcer, der kan anvendes på området, er der udarbejdet et sæt retningslinier, som Teknisk Afdeling foreslår indført som arbejdsgrundlag. Retningslinier beror i sagen.


Teknisk chef indstiller at ”Retningslinier for beskæring af levende hegn og anden beplantning langs veje, fortov og stier i Nørre Djurs Kommune” af september 2003 godkendes.

Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den 11. september 2003
Fraværende: Kirsten Bech Hansen

Indstillingen tiltrædes. Endvidere blev det besluttet, at det overordnede vejnet gennemgås og skal være brugt i overensstemmelse med retningslinierne inden 01. januar 2004

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam