Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Alle tiders folkeskole

På det seneste har vi beskæftiget os en del med det nye budget, hvor vi blandt andet har fortalt om det borgerlige flertal, som allerede er blevet enige om det meste. I dag gør viceborgmester Benny Hammer dog opmærksom på et område, hvor enigheden ikke gælder ham.

”Under kommunalbestyrelsens budgetseminar d. 27. august måtte jeg desværre konstatere, at der var politisk flertal for nedsættelse af det ugentlige timetal i 0.-3. klasse på vores kommuneskoler.

Jeg mener, det er et dårligt sted at spare.
I starten af august blev der offentliggjort en ny rangliste over de danske skolers præstationer på folkeskoleområdet.

På denne liste har Nørre Djurs Kommune opnået en utilfredsstillende placering som nr. 222 ud af de 267 kommuner, som er med på listen.

På baggrund af denne placering synes jeg ikke, det giver nogen mening at spare ”sølle” 63.000 kroner om året på et område, der har direkte effekt på eleverne og deres skolegang.
For at de fysiske rammer kan matche elevernes undervisningsbehov, har vi endvidere igennem de seneste år gennemført store renoveringer på alle skolerne. Og der er bred enighed om at fortsætte renoveringen i de kommende år. I budget 2004 er der eksempelvis forslået afsat cirka fem millioner kroner til dette formål.

Så, kære byrådskolleger: Tænk jer om en ekstra gang, før I beslutter at nedsætte det ugentlige timetal i 0.-3. klasse.
Flotte bygninger gør det ikke alene, når vi ønsker at fremme elevernes alsidige personlige udvikling, trivsel og kundskaber.”
Skrevet af den konservative viceborgmester og folketingskandidat, Benny Hammer, i Randers Amtsavis mandag d. 15. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam