Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar til beskæftigelsesministeren

Næsten dagligt bringer vi i denne tid indlæg i en skarp debat mellem beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og forskellige lokale repræsentanter for fagbevægelse og Socialdemokrati. I dag er det den tidligere socialdemokratiske borgmester i Langå, der skriver:

”Claus Hjort Frederiksen (V) skulle tage og beskæftige sig alvorligt med den markante stigning i arbejdsløsheden, som melder sig over hele landet.

Alene fra maj til juni voksede tallet med 4.500 til 173.000 mennesker uden job. Og til næste år frygtes også en stigning, ligesom prognoserne for beskæftigelsen er dystre. Alene i Århus Amt må yderligere 700 regne med at blive ramt af ledighed i 2004, så antallet af personer uden noget at rive i passerer de 30.000 i regionen.

Det sørgelige resultat er, at arbejdsløsheden har fået lov til at vokse med 33.600 eller 22% i hele landet, siden VC-regeringen kom til magten. I stedet for at gøre noget seriøst ved problemerne bruger Claus Hjort Frederiksen mange vrede ord på at betegne fagbevægelsens og Socialdemokraternes bekymringer for situationen for ”plat og skræmmekampagne”. Hvad er egentlig mest plat og skræmmende: at tage problemerne dybt alvorligt og reagere eller bare at lade stå til?

Regeringen har ikke mod eller lyst til at se truslen om stigende arbejdsløshed i øjnene, fordi det kun kan blive en bombe under den økonomiske politik. Den hviler på en vækst i beskæftigelsen på netto 60.000 frem til 2010, hvilket tegner mere og mere umuligt og sætte de ufinansierede lettelser i skatten til de rigeste i et utiltalende relief.”

Kilde: Skrevet af den socialdemokratiske amtspolitiker, Kaj Møldrup Christensen fra Stevnstrup, i Randers A

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam