Tak til
 


  
14/01 2019

Studie- og Debatkreds om religion og dens betydning, i Ebeltoft Sognegård onsdag d. 16/1 kl. 19-21

Studie- og Debatkreds om religion og dens betydning ved Heidi Bisgaard. Hvorfor tror mennesker på Gud ? - Hvorfor søger nogen evigt liv, mens andre søger at undslippe tanken. Det er slet ikke ualmindeligt eller kontroversielt, at stille sådanne spørgsmål i vor tid. I dag er det ikke ualmindeligt, at kategorisere religion og tro som noget gammelt og fortidigt. Eller ualmindeligt at mene, at videnskab erstatter religionens plads. Men den tankegang vil vi i denne studie- og debatkreds tillade os at stille et spørgsmålstegn ved. Med udgangspunkt i en sætning af Jacques Lacan, den franske Freud-inspirerede psykoanalytiker, hvis tanker og ideer i disse år bliver læst verden over, fordi han forholder sig ukonventionelt til vor tids antagelser om tro og videnskab.


Heidi Bisgaard.
Lacan sagde f.eks. om sit store forbillede Freud: "Freud var gal på den for ikke at tro, at Gud eksisterer, eller endda for at tro at Gud ikke eksisterer". I Studie og Debatkredsen skal vi tilbage til 1800-tallet og have fat i nogle tænkere, som for os i dag er ukendte, men som i deres tid revolutionerede måden at tænke religion, videnskab og sandhed. For selvom de for længst er døde og vi har glemt navnene på mange af dem, så lever tankerne videre, uden at vi kender disse tænkeres grundlag for at sige, som de gjorde. Derfor foregår en stor del af den debat, som er i dag ofte uden konkret begreb om de antagelser, beviser og den logik, som fostrede ideerne.

Det er hér dét sker:
Ebeltoft Sognegård
Kirkegade 13
8400 Ebeltoft
www.ebeltoftkirke.dk

Kilde: Ebeltoft Sognegård.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam