Tak til
 


  
03/02 2019

Folkeuniversitetsforedrag om Holbergs komedier på Grenaa Bibliotek mandag d. 4/2 kl. 16.30

Lasse Gammelgaard, adjunkt i nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet, vil i dette foredrag gøre os klogere på Holbergs komedier. Ludvig Holberg var den, der skabte komedien på dansk. Han har givet dansk litteratur og teater nogle af dets mest ikoniske figurer, der på unikke måder udstiller ufornuft og selvhøjtidelige personer. Fra Erasmus Montanus og Jean de France til Jeppe på Bjerget og den politiske kandestøber, som alle er blevet optaget som arketyper i det danske sprog. Men hvad er det, der gør Holbergs komedier så ikoniske ? - Hvad kendetegner en holbergsk komedie ? - Og hvordan forholder de enkelte værker sig til hinanden ? - Bliv klogere på Holbergs komedier, og kom bag om, hvorfor de stadig er nogle af de mest spillede teaterstykker på de danske scener. - Entré: 30 kr. inkl. kaffe eller te.


Scene fra Holbergs Jeppe på Bjerget malet af Marstrand.
Arrangeres i samarbejde med Norddjurs Folkeuniversitet og indgår i Forskerturnéen 2019, som har udgangspunkt i Ludvig Holbergs forfatterskab, samtid og betydning for litteratur- og teaterhistorien.

Køb eller bestil billet hér:
www.place2book.com/da/3485/
choose_ticket_sales_workflow?seccode
=9phy0qol26


Det er hér dét sker:
Grenaa Bibliotek
N P Josiassens Vej 17
8500 Grenaa
www.norddjursbib.dk

Kilde: Grenaa Bibliotek.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam