Tak til
 


  
05/05 2019

Vilfred Friborg Hansen fortæller om besættelsestiden i Taastrup Kirke søndag d. 5/5 kl. 14

På Danmarks befrielsesdag den 5. maj er den kendte lokalhistoriker Vilfred Friborg Hansen på talerstolen ved forårsmødet i Feldballe Kirke kl 14. På mødet, som begynder med gudstjeneste ved provst Benedikte Bock Pedersen og fortsætter med kaffe og foredrag, vil Vilfred Friborg Hansen bl.a. berette om hvad anlægget af Tirstrup flyveplads kom til at betyde for hverdagslivet helt lokalt. De første år af besættelsen var relativt rolige i Taastrup og Feldballe. Som alle andre steder mærkede man mørklægningen og rationeringen, den smule bilkørsel, der var, foregik på generatorgas, brændselen var oftest tørv fra lokalområdet etc. Nu og da kom der tyske soldater på gennemmarch, men det var så det. Alt dette ændrede sig dramatisk i besættelsens sidste to år, hvor tyskerne anlagde Tirstrup flyveplads. - Det er gratis at deltage.


Vilfred Friborg Hansen.
Fra foråret 1944 blev bygninger i Taastrup og Feldballe konfiskeret, veje afspærret, kanonstillinger oprettet, tyske soldater indkvarteret, tyske vagtposter placeret på strategiske steder. Ruder klirrede eller knustes ved eksplosionerne, når engelske fly angreb flyvepladsen. Lige pludselig var Taastrup og Feldballe blandt de steder i landet, der mærkede allermest til besættelsen. Derfor er beretningen om Taastrup og Feldballe under besættelsen alt andet end kedelig.

Det er hér dét sker:
Feldballe Kirke
Søvej 10
8410 Rønde
Tlf: 86370580
www.thorsager-bregnet-feldballe.dk

Kilde: Feldballe Kirke.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam