Tak til
 






  
05/05 2023

Nyhedsbrev fra kommunen

På Nørre Djurs NetNyt har vi i ugens løb drillet kommunen lidt med, at man ikke kan finde den nye plan for butikstorv i Glesborg, og samtidig har vi arbejdet på at få belyst, hvad amtet nu har gang i på Brundhøjskolen. Så er det jo herligt at kunne holde week-end med at fortælle, at begge ting kan studeres i dag sammen med de øvrige nyheder fra forvaltningen i kommunens nyhedsbrev.


Beplantning ved offentlige veje
Udvalget for Teknik og Miljø er ved at miste tålmodigheden med de lodsejere, der undlader at vedligeholde træer, buske m.v. ved offentlige veje, så beplantningen ikke alene er til gene for de vejfarende, men i mange tilfælde direkte til stor fare for færdselssikkerheden.

På udvalgsmødet d. 11. september 2003 blev der vedtaget et sæt ”Retningslinier for beskæring af levende hegn og anden beplantning langs veje, fortov og stier”, som nu er grundlag for Teknisk Afdelings kontrol og opfølgning af det ”voksende” problem.

I retningslinierne er tidsfristen for lodsejerne til at bringe forholdene i orden nedsat til 14 dage. Hvis ikke påbud om nødvendig beskæring efterkommes, bliver arbejdet prompte bestilt udført ved kommunens foranstaltning - enten af en skoventreprenør eller af kommunens driftsafdeling, i begge tilfælde plus omkostningstillæg - på lodsejerens regning.

Det er primært på det overordnede vejnet i landdistriktet, at Udvalget for Teknik og Miljø vil stramme grebet, og det vil kunne mærkes allerede i de kommende måneder. Udvalget har således besluttet, at hele det overordnede vejnet, som er forbindelsesveje mellem byerne, og hvor der kører kollektiv trafik, skal kontrolleres her i efteråret, og evt. manglende vedligeholdelse af beplantning mod offentlig vejareal skal være bragt i orden inden nytår.


Udbud af snerydning
I henhold til den vedtagne ”Servicestrategi i Nørre Djurs Kommune” udbydes lastbilkørsel ved snerydning på kommuneveje i landdistriktet nu i offentlig licitation. Entreprisen omfatter de 3 følgende vinterperioder, hvor vognmændene skal være til rådighed for tilkald 24 timer i døgnet fra 1. november til 30. april.

Kommunen er opdelt i 7 distrikter, hvor der til hvert distrikt tilknyttes én lastbil / vognmand. Det er tilladt for en vognmand / entreprenør at give tilbud på flere distrikter, evt. på alle 7, hvis man har den nødvendige vognpark til rådighed.

Licitationen afholdes den 15. oktober 2003 kl. 11.00 på Rådhuset, hvor tilbudene åbnes og offentliggøres. Nørre Djurs Kommune forbeholder sig dog ret til at vælge frit mellem de indkomne tilbud eller evt. forkaste dem alle.


Forslag til lokalplan nr. 75 for del af centerområdet ved Glesborg
Planforslaget omfatter et areal på ca. 7600 m2 af ejendommen matr.nr. 8a, Glesborg By, Glesborg.



Lokalplanen skal give mulighed for,
• at der kan opføres en ny dagligvarebutik og nye specialbutikker i Glesborgs centerområde
• at der fastsættes nærmere bestemmelser om byggeriets placering, de maksimale butiksstørrelser, udseende m.v.
• at bebyggelsen placeres, så området supplerer indkøbsmiljøet omkring SuperBrugsen
• at lokalplanområdet vejbetjenes fra Hemmedvej øst for området, adgangen sker dels af den eksisterende private fællesvej til parkeringspladsen og dels ad en nyudlagt privat fællesvej nord for området.



Her kan De se forslaget
Forslaget er fremlagt på biblioteker og på Teknisk Afdeling i Nørre Djurs Kommune. Ændringsforslag eller indsigelser til planen skal være Teknisk Afdeling i hænde senest den 11. november 2003.
SB


Åbent Hus i Bønnerup Børnehave
Personalet i Bønnerup Børnehave indbyder til åbent hus onsdag den 24. september 2003, kl. 9.00 – 15.00.

Børnehaven har fået små børn i børnehaven, og der er indrettet nogle dejlige rum til dem. Personalet vil vise rundt og vil fortælle om hverdagen med de små.


Gennem den russiske mur
På et kursus for seminarielærere fra de 3 Baltiske Lande, Hviderusland og Kaliningrad blev der udtrykt opbakning til de ideer, som Nørre Djurs Kommunes ungdomsskoleinspektør Eigil Kjærgaard bragte til torvs, hvorefter der blev sendt en ansøgning til Udenrigsministeriets Demokratifond om at få midler til uddannelse og indsigt i de danske pædagogiske ideer, som de kommer til udtryk i den ny folkeskolelov.

Specielt var der interesse for lærer-elev-forældre samarbejdet og for læringsbegrebet ”Vidensamfundet”.

Eigil Kjærgaard blev indkaldt til møde i Demokratifonden, hvor man havde besluttet at fremme de russiske ønsker.

Første fase af forsøget er gennemført i Kaliningrad med 32 deltagere, og i næste uge vil 2. fase blive gennemført, idet gruppen kommer til Danmark med resultaterne fra de forskellige forsøg, som skal viderebearbejdes og omformes til brug i deres skolekultur.

De skal samtidig sættes ind i danske samfundsforhold, og give dem en forøget forståelse for det demokratiske system.



Ældreplanen
En arbejdsgruppe har haft som opgave at stille forslag om en ny ældreplan for Nørre Djurs Kommune.

Arbejdsgruppen har afsluttet sit arbejde ved en fremlæggelse af det endelige forslag til ældreplan for Kommunalbestyrelsen.

Ældreplanen tilstræber at se frem i tiden og finde holdbare indsatsområder til sikring af den nuværende og fremtidige drift. Vægten er lagt på de områder, hvor man kender de fremtidige behov, og hvor indsatsen allerede nu kan vurderes og gøres handlingsorienteret.

Indsatsområderne er fundet inden for
• Boliger og bosætningspolitik
• Frit leverandørvalg
• Træning og genoptræning
• Psykiatri

Ældreplanen bliver gennemgået i detaljer på en kommunalpolitisk temadag torsdag den 18. september 2003.

Ældreplanen er sendt til udtalelse hos øvrige berørte parter. Der tænkes her på Ældreråd, Bruger- og Pårørenderåd, MED-udvalg og relevante faglige organisationer.

For at give personalet på ældreområdet en så tidlig og direkte orientering som muligt, er personalet indbudt til møde på rådhuset tirsdag den 23. september 2003.

Den politiske sagsbehandling, der skal føre frem til den endelige godkendelse af ældreplanen, foregår i
• Socialudvalget den 6. november,
• Økonomiudvalg den 25. november og
• Kommunalbestyrelsen den 4. december,


Anvendelse af Brundhøj
Århus Amt har meddelt Nørre Djurs Kommune, at der er aktuelle overvejelser i gang om at benytte bygninger på Hemmedvej 5 i Glesborg til anbringelse af en gruppe unge, der er idømt ungdomssanktioner.


Det er planen, at det nuværende observationshjem Brundhøj flytter til Taleinstituttets gamle elevhjem, Rishøj i Risskov.

De nyåbne pladser på Brundhøj skal anvendes til unge, der har brug for meget tæt støtte, som følge af deres problemer og adfærd. Det er unge, som har været udsat for væsentlige belastninger i løbet af deres barndom. Mange af dem har haft gentagne anbringelsesforløb på forskellige døgninstitutioner, og det er karakteristisk for dem, at de ikke har gennemført et normalt skoleforløb.

Det betyder, at der skal være mange voksne til arbejdet med de unge. Det er endnu ikke endelig besluttet, hvor mange pladser der i alt skal oprettes, og hvor meget personale der er behov for, men det kan siges, at der som minimum forventes at skulle være 20 – 30 medarbejdere på institutionen.


Til arbejdet med de unge anbragte er der brug for personale med særlige kompetencer, og udover pædagogisk uddannede personer forventes det også, at der skal ansættes medarbejdere med andre kompetencer – f.eks. håndværkere.

Det kan eventuelt senere blive aktuelt også at etablere en afdeling med sikrede pladser. Det vil medføre en yderligere om- og tilbygning og yderligere ca. 20 arbejdspladser.

Århus Amt ønsker, at det nye tilbud til unge skal forberedes grundigt i tæt dialog med Nørre Djurs Kommune og med en grundig information til borgerne i området.

Fra Århus Amt vil børn- og ungechef Else Amnitzbøll og kontorchef Ole Bjerre Jacobsen give Kommunalbestyrelsen en orientering torsdag den 25. september 2003. Onsdag den 1. oktober 2003 vil der i Glesborg Forsamlingshus blive afholdt et orienteringsmøde for befolkningen.
FB




Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam