Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Bedre information savnes

Vi har i denne uge fortalt om, hvordan det lykkedes at få sundhedsudvalgsformanden til at udstede en decideret garanti for, at der bliver lægebemanding hele døgnet på skadestuen i Grenå. Men den lokale Venstre-kvinde, Lotte Horneman synes i det hele taget, borgerne på Djursland har krav på en bedre information om fremtidens sygehus. Hun skriver:

”Kære sundhedsudvalgsformand Carl Johan Rasmussen.

Du har i aviserne et ”beroligende” læserbrev til borgerne på Djursland vedr. fremtidens skadestueservice på Grenå Sygehus.
Men der er stadig for lidt konkret oplysning om fremtidens sygehus i Grenå. Borgerne er egentlig ikke interesserede i, hvilke kvaler amtet har med at få den politiske beslutning ført ud i livet. Beslutningen er taget og skal føres ud i livet, men det ville fremme forståelsen i lokalområdet, om der var mere information både til medarbejdere på sygehuset og til borgerne i almindelighed.
På borgermødet i Grenå d. 15. september 2003 fremgik det, at der er en forståelseskløft mellem borgerne og sundhedssystemet. Direktionen fra Randers Sygehus gjorde et hæderligt stykke arbejde med at forklare, hvad Grenå Sygehus fremover kan præstere, men blev mødt med mange spørgsmål, der bundede i frygt, rygter og snak på gaden – fordi der har været informeret alt for lidt.
Jeg har flere gange påpeget dette over for dig, sundhedsdirektøren og andre sundhedsudvalgs-medlemmer.

Tydeligst kom problemet frem i et meget velformuleret indlæg af vor bys apoteker, som uden tvivl får stillet mange bekymrede spørgsmål under sit arbejde på apoteket. Må jeg opfordre til, at sundhedsudvalget og ledelsen på Randers Sygehus tager bekymringerne alvorligt og fremstiller avisartikler eller en pjece i almindeligt forståeligt sprog. Apotekeren og områdets praktiserende læger kan sikkert fortælle, hvilke bekymrede spørgsmål de møder i hverdagen.
I Århus Amtsråd var vi alle enige om, at det fremtidige sygehus i Grenå skulle blive en succes. Det er meget ærgerligt, at vi ikke har forklaret dét til borgerne.”

Skrevet af Venstre-amtsrådsmedlem Lotte Horneman fra Grenå i Randers Amtsavis d. 19. september

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam