Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Foredrag af Hjalte Tin om En rejse i nationalismens Europa i Aktivitetshuset mandag d. 19/3 kl. 19-21

Syddjurs Folkeuniversitet afholder foredragsrække om nationalisme på mandagene: 12/3, 19/3 og 23/4 kl. 19-21. Emnerne nationalisme, national identitet og forestillede fællesskaber vil blive belyst. Mandag d. 19/3 holder Hjalte Tin, forfatter og ph.d. i europæisk historie, et aktuelt personligt foredrag. På en rejse gennem Europa har forfatteren og globetrotteren Hjalte Tin opsøgt nationalistiske partier og deres vælgere, der hvor de står stærkest. Hvem er de, hvad vil de, og hvad betyder det for os ? - Vi kommer omkring Finland, hvor De sande Finner har fået deres bedste valg til dato. Vi er i Gørlitz, der mirakuløst undgik ødelæggelser under Anden Verdenskrig. Byen er nu en af Alternative für Deutschlands højborge. Vi besøger det ekstreme ungarske højreparti Jobbik, hvor de står stærkest. Turen går til en grå Athen-forstad hos Gyldent Daggry, der opfatter situationen, som om de er i krig. I Barcelona stemmes der for Cataloniens løsrivelse fra Spanien. Nationalisme finder her næring i en skarp modstilling mellem "os og de andre". Endelig omfatter besøget også UKIP i England og Geert Wilders og hans hemmelighedsfulde enmandsparti i Holland. - Entré: 125 kr. og 300 kr. for alle 3 gange.


Hjalte Tin.
Hjalte Tin er medlem af Eventyrenes Klub, er kendt for sine mange rejser, har ph.d. i historie og har senest kørt jorden rundt i elbil sammen med Nina Rasmussen.

Arrangerør:
Syddjurs Folkeuniversitet
Bogens Søvej 6
8400 Ebeltoft
Tlf: 29476833
www.syddjurs-folkeuniversitet.dk

Det er hér dét sker:
Aktivitetshuset
Nørreallé 4
8400 Ebeltoft
Tlf: 87535667
www.syddjurs.dk/borger/kultur-og-fritid/kultur-og-borgerhuse/aktivitetshuset-noerrealle-4-ebeltoft

Kilde: Aktivitetshuset i Ebeltoft.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam