Tak til
 


  
01/09 2018

Jættestuekoncerter i Tustrup på Norddjursland lørdag d. 1/9 kl. 13 og kl. 15

Besøg oldtidsminderne ved Tustrup og hør en musikalsk fortælling fra de ældste tider. Hanne Methling bringer vores forfædre til live i nye sange og foredrag om stenalderens jægere og bønder. Kl. 13 - Jægerstenalder: Hør om neandertalernes møde med Homo sapiens. Følg med rensdyrjægerne ud på tundraen efter istiden. Landet springer langsomt i skov, og her møder vi Maglemose-jægerne på deres sommerboplads og på uroksejagt. Hør om brugen af urtemedicin, om fiskerdrengene og om Ertebølle-pigens møde med bønderne i syd. - Pris: 250 kr.


Hanne Methling.
Kl. 15 - Bondestenalder: Den tidlige bondekultur har præget landskabet med deres storstilede byggeri af dysser og jættestuer. Hør hvordan, vi tror, de byggede dem. Mød åndemanersken, pottekonen, flinthuggerne i flintminen, og stammen der må flytte efter ny jord at dyrke. Hør om de gådefulde stendyngegrave og om yamnaya-folkets indvandring.

Sangene tager afsæt i de arkæologiske fund, forskernes fortolkninger og Hanne Methlings indlevelse i stenaldermenneskenes liv og hverdag, hvor det praktiske og åndelige går hånd i hånd. Det musikalske udtryk er nutidigt i folke- og verdensmusik-genren med guitar som akkompagnement. Dertil indslag af ben-fløjte, tromme og brummer for også at og give et autentisk lyd-glimt af stenalderen. Ind imellem sangene fortælles om stenalderens forskellige perioder.

Tustrup oldtidsminder er en verdensberømt stenalder-lokalitet med to dysser, en jættestue og - hvad der gør stedet til noget helt særligt - et kultsted. De fire bygninger ligger helt tæt ved hinanden og har fungeret i et rituelt religiøst samspil for omkring 5.200 år siden.

Man mødes på parkeringspladsen ved udstillingshuset. Først er der rundvisning hvor der fortælles om Tustrup oldtidsminder. Derefter er der koncert. I tørt vejr holdes koncerterne i jættestuen. Der er underlag at sidde på, men det anbefales at tage klapstol og lunt tøj med. I tilfælde af regnvejr holdes koncerterne på den overdækkede terrasse i Udstillingshuset.

Jættestuekoncerter 2018 er en turné rundt i 10 af Danmarks største jættestuer samt Stenaldercenter Ertebølle. Koncerterne henvender sig til voksne, unge og store børn. Det er arrangeret af Hanne Methling.

Entré: 60 kr. pr. koncert. Børn under 16 år 30 kr. Køb billet på 30826013 evt. sms. Der er plads til 20 tilhørere ad gangen.

Det er hér dét sker:
Stendysserne ved Tustrup
Overfor nærmeste adresse på Gl. Fjellerupvej 21
8961 Allingåbro

Kilde: Hanne Methling.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam