Vi har fundet et brev i dagens avis om forskellige forslag til, hvad Grenå Kommune (og resten af Djursland) kunne bruge den ledige grund ved det gamle dampvæveri. En akupunktør fra Grenå skriver følgende:
”Selv om der er mange positive initiativer i Grenå og på Djursland, valgte TV2 Østjylland mandag aften – i forbindelse med Jon-sagen – igen at fokusere på de negative hændelser, der tidligere har været i Grenå. Derfor har vi brug for endnu flere succésprojekter, som kan give positiv omtale af vores område. Det vil trække både turister og bosættere til.
Ejerne af Grenå Dampvæveri vil sælge grunden, og i dén forbindelse ønsker Grenå Kommune en debat om, hvad arealet skal bruges til. Et stort badeland på GD-grunden vil tiltrække både unge og gamle fra nær og fjern, også uden for den normale turistsæson. De nærmeste store badelande ligger ved Silkeborg, Holstebro og Fredericia. Et badeland kan være spændende at besøge flere gange årligt, i modsætning til mange andre turistattraktioner. Især børnene, som har stor indflydelse i dag, vil tiltrækkes af et badeland. Både turister og borgere vil have glæde af et badeland, der vil være et aktiv for hele Djursland.
En helt anden mulighed for GD-grunden er et komplementært (alternativt) sundheds- og forskningscenter. Et sådant sted kan bestå af praktiserende læger, speciallæger, fysioterapeuter, kiropraktorer, m.m. samt kompelementære (alternative) behandlere.
Der er ingen tvivl om, at der i fremtiden bliver mere fokus på sundhed, og et sådant center vil være med til at placere Grenå på Danmarkskortet. Især, hvis vi tør være nytænkende og lave praktisk forskning i komplementær behandling, som politikerne jo har efterlyst i årevis.
Det er på tide, at der bliver et mere formelt samarbejde på tværs af faggrænser inden for ”sundhedsbranchen”, da 43 procent af danskerne allerede har prøvet akupunktur, zoneterapi, m.m., og en femtedel af den danske befolkning årligt benytter disse behandlingsformer.
Komplementære helbredelsesmetoder som eksempelvis zoneterapi og akupunktur er som regel stærke redskaber ved selv kroniske lidelser.
Et sundheds- og forskningscenter på GD-grunden kan præge fremtidens sundhedsvæsen ved at være med til at udvikle effektive, billige og lavteknologiske behandlingsmetoder, hvor der fokuseres på det hele menneske.”
Skrevet af akupunktør Gert Elbæk Karlson i Randers Amtsavis fredag d. 28. november
Kilde:
rex