Hvis man holder af at opleve den uberørte natur, behøver man ikke lede i afsides danske skovområder, som den lokale skovfoged måtte have overset. Man behøver bare gøre sig en lille tur til Åstrupvej nr. 7 - lige overfor kirkegården.
På denne parcel - som også har en side langs Rolighedsvej - skimter man en ældre villa i 2 etager, og på grunden er der store træer, gamle æbletræer og vildt voksende buske samt masser af vedbend (efeu-slægten). Sidstnævnte har haft mulighed for at udvikle sig uden menneskers indgriben i cirka 13 år. Det er en flot naturoplevelse at se hvilke imponerende højder en vedbend kan nå, når blot den finder det rigtige træ at klatre i. Der er endnu god tid til med egne øjne at iagttage dette forfald af en ellers statelig villa, som engang lignede en »patricier-ejendom«, for Grenaa Kommune er ikke sindet til at krænke arvingens hellige ejendomsret, så der sker næppe en forandring før den retmæssige ejer har draget sit sidste suk (bortset fra hvad naturens egne kræfter kan udrette).
På det tidspunkt er Grenaa for længst opsuget i den kommende Norddjurs Kommune, hvis ambitioner foreløbigt er ukendte. Måske vil den beslutte at sanere parcellen, nedrive husruinen, fælde træerne og indrette hele arealet til parkeringsplads med pæne cementsten. For naturelskende borgere som undertegnede ville dette være en trist afslutning på et enestående eksperiment, og jeg foreslår derfor, at vi snarest tager initiativ til at få denne kultur-perle fredet!
Med venlig hilsen
Børge Volf
Fuglevænget 1
8500 Grenaa
Kilde: grenå bladet
rex