Af Jens P. Jellesen,
borgmesterkandidat for Venstre i Norddjurs Kommune
Formanden for Grenaa kredsen i Danmarks Lærerforening, Hans Rechendorff, giver i Grenaa Bladet udtryk for, at vores skoler ikke sælger varen, forstået på den måde, at vi med vores skoler ikke er en attraktiv bosætningskommune.
Det forstår jeg ikke. Når jeg taler med vores skoleinspektører giver de hver gang udtryk for, at vi har nogle superskoler og med nogle fantastiske rammer.
Når lærere fra Århus søger job her hos os er de ved at dåne, når de ser hvor flotte skoler vi har. Det er rigtig godt, og jeg er sikker på, at disse lærere også rejser hjem f.eks. til Århus og fortæller hvor flotte skoler vi har.
Det er rigtig, at rammerne ikke gør det alene, der skal også andet til, nemlig dygtige og engagerede lærer, ledere og selvfølgelig de nødvendige resurser, som naturligt hænger sammen med antallet af undervisningstimer. Selvfølgelig lever vi op til ministeriets minimumstimetal, og i flere tilfælde også noget over.
Skolerne tilrettelægger selv undervisning og planer indenfor de rammer som kommunalbestyrelsen fastlægger. Den gammeldags skole er jo afskaffet for mange år siden, med en klasse i så og så mange timer, fleksibiliteten er i dag meget stor. Meget undervisning foregår i hold både indenfor og imellem klasserne. Dette netop for at give en undervisning, der tager udgangspunkt i den enkelte elev.
Med hensyn til antal elever i en klasse er jeg helt enig med HR om, at 29 og derover er for mange. Modsat kan en klasse på 17 til 18 elever være for få til optimal undervisning. Skal det hele lykkes for os, kan det derfor blive tale om at foretage omstruktureringer og evt. foretage en nærmere analyse af skoledistrikterne. Dette for at optimere undervisningen og klassedannelse, men også for at optimere resurseanvendelsen, så kommunens kasse kan »holde« og skatteborgerne mærker, at vi bruger deres penge på bedste vis.
Kilde: grenå bladet
charlotte