Cirka fire gange i døgnet er der brug for lægebilen på Djursland
Fire gange i døgnet har der i gennemsnit været brug for lægebilen på Djursland. Bag i bilen er et helt lille akut hospital, som kan være med til at redde menneskeliv.
Der blev forklaret og fortalt om dette mobile hospital, idet Århus Amt og Falcks Redningskorps indviede lægebilen torsdag 13. november om eftermiddagen på Redningsstationen i Kolind.
Udover at lægebilen og dens udstyr blev demonstreret af ambulancelæge Alf Møl Christensen ved indvielsen, benyttede formanden for Århus Amts Sundhedsudvalg, Carl Johan Rasmussen (S), også lejligheden til at fortælle om lægebilernes rolle i det samlede sundhedstilbud i amtet. Underdirektør i Falcks Redningskorps i region Nord, Gunnar Thykjær, bidrog med et par ord om ambulancetjenestens engagement i lægebilerne, mens Erika Christensen, der er overlæge og præhospital leder i Århus Amt, fortalte om, hvad lægebilen kan, og hvilke opgaver den kan være med til at løse.
Fra 1. juni til 31. oktober har lægebilen rykket ud 639 gange. Omkring 70 procent af tilfældene drejer sig om medicinske sygdomme som hjertetilfælde, feberkramper, forgiftninger, vejrtrækningsbesvær, besvimelsestilfælde eller sukkersyge. Derudover har lægebilen en vigtig rolle i forbindelse med trafikuheld og andre alvorlige ulykker.
Lægebilen dækker i dagtimerne den østlige del af Djursland, og kører fra kl. 9.00 til cirka 15.00 ud fra Grenaa Sygehus. Lægebilen i Randers dækker i den periode den vestlige del af Djursland. Sidst på eftermiddagen køres lægebilen til Redningsstationen i Kolind, hvorfra den har udgangspunkt resten af døgnet.
Om aftenen og natten dækker den således hele Djursland.
Udover lægebilen på Djursland har Århus Amt også lægebiler i Århus, Randers
og Silkeborg.
Kilde:
unavngivet