Grenaa Bladet:
Jeg har også via dagspressen meddelt, at det for tiden ikke er klogt som borgmester at være medlem af fondsbestyrelsen for Smykkemuseet Ringen. Dette på grund af, at Byrådet altid vil have en tilsynsforpligtelse. Det er denne dobbeltsituation, jeg vil undgå i fremtiden.
Det er absolut ikke Finn Jensens (DF) seneste læserbreve, der har givet anledning til min udtræden. Læserbrevene har på det sidste været af injurierende karakter overfor undertegnede, 1. viceborgmester og den tekniske direktør. Jeg kan til læserne oplyse, at der under regnskabet for 2002 ved punktet »varebeholdning« er optaget 97.823 kr. Heraf udgør beholdningen af smykker 29.075 kr. og beholdningen af kataloger m.v. på 68.748 kr. Med videre dækker beløbet en beholdning af vin og ost til museets café på ca. 1.500 kr.
Forud for museets start i 2002 blev der indkøbt et lille lager af vin og oste (for at opnå rabat), som på grund af pladshensyn havde til huse i Rådhusets kælder. Vin, ost og kaffe kan købes i caféen og anvendes selvfølgelig også ved åbning af diverse udstillinger. Ved branden på Rådhuset i februar 2002 lejede museet lokaler i Mogensgade, hvortil alle de i Rådhusets kælder opbevarede effekter blev flyttet, da rådhusets kælder skulle anvendes til rengøring af møbler m.v. i forbindelse med branden. I dag er alle caféartikler opbevaret i caféen.
Fondsbestyrelsen har i hele museets levetid på grund af »nærheden« til Grenaa Kommune brugt velanskrevne revisorer og advokater udefra. Dette for netop at undgå uhyrlige beskyldninger med overskrifter som »en betændt sag«, »er der noget om snakken« o.s.v.
De uhyrlige læserbreve af Finn Jensen er helt ude af proportioner og under lavmål. Mit råd til Finn Jensen og Dansk Folkeparti vil være, at finde en anden politisk kampplads end Smykkemuseet. Hvad kan Dansk Folkeparti f.eks. byde ind med af nye udviklings-idéer?
Med venlig hilsen
Gert Schou
borgmester
Kilde:
unavngivet