Tak til
 






  
05/05 2023

DJURSLAND:Hvad sker der med de mange idéer?

Vi har sat os for at følge nøje med i, hvad der egentlig sker efter den såkaldte Camp for 100 ildsjæle – om der virkelig bliver fulgt op på tingene, så de mange idéer ender som reelle projekter til fælles gavn og glæde for hele Djursland. Konferencen sluttede med en garanti fra ledelsens side om, at projekterne hurtigt ville begynde at dukke op på projektets hjemmeside, men så sent som i dag har vi været inde og kigge – uden resultat!
Så indtil videre må vi altså nøjes med at bringe følgende indlæg, der handler om, hvordan ledelsen har tænkt sig at følge op på og prioritere det væld af idéer, der kom frem på mødet:


”På x og tværs – 100 idémagere fostrede mange idéer ved den nyligt afholdte Camp på Fuglsøcentret. Hvordan kommer grupperne videre og får idéerne udmøntede i konkrete handlinger til gavn for Djursland?
Projektledelsen og styregruppen bag projektet ”Djursland på X og tværs” har forpligtet sig til at hjælpe de mange gode idéer på vej, så de også kan komme til at udmønte sig i handling. Der er dog så mange og forskelligartede idéer, at der nødvendigvis må foretages en prioritering. I det følgende vil man kunne læse om prioriteringsgrundlaget og om, hvad hjælpen så faktisk kan bestå af.

Hvilke idéer?
I første omgang har vi koncentreret os om de 10 gruppers gennemarbejdede projektidéer. Det var altså dén eller de idéer, man var enige om at arbejde videre med på Campen, og de idéer, der blev fremlagt fredag formiddag.
Herudover blev der frasorteret en række idéer. De bliver selvfølgelig ikke glemte, men de vil i første omgang blive synliggjorte på hjemmesidens ”Idékatalog”, så alle kan tage fat i dem og arbejde videre sammen med ophavsmanden/-kvinden.

Prioriteringsgrundlag
Udgangspunktet er, at alle idéer er gode – det har gruppen jo besluttet.
Projektledelsen og styregruppen vil prioritere ressourceindsatsen på følgende grundlag:
a) I løbet af kort tid (tidshorisont: 1 år) kan idéen føre til konkrete/synlige resultater.
b) Med stor sandsynlighed kan idéen generere nye arbejdspladser på Djursland.
c) Projektet vil kunne tilføre nye kompetencer til Djursland.

Fremtidig støtte
Projektledelse og styregruppe forestiller sig, at der i det videre forløb skal ydes støtte og know-how til grupperne. Hjælpen kan f.eks. bestå af:
a) Der tildeles en tovholder, som er gruppens projektleder. Det er ham/hende, der sørger for overholdelse af dead-lines, dokumentation og fremdrift i projektet.
b) Fund-raisingsarbejde, altså hvor kan der fremskaffes kapital til udviklingsarbejdet og evt. bidrag til driften i en overgangsperiode.
c) ”Salg” af projektet i forhold til relevante interessenter og politiske foraer.”
Skrevet af souschef på Grenå Tekniske Skole samt medlem af projektgruppen i Djursland på X og tværs, Niels Ole Svith fra Dybdalvej ved Glesborg, i Lokalavisen d. 2. december

Kilde:

rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam