Grenaa Bladet:
Ã…bent brev til sundhedsudvalgsformand Carl Johan Rasmussen:
Fra Djurslands side er det med nogen bekymring, at vi i aviser og TV2’s nyheder kan se, at der igen er planer om at reducere undersøgelses- og behandlingsmuligheder på sygehuset i Grenaa. Denne gang er det CT-skanneren, der står for skud, og det selv om den rent faktisk er doneret til dette sygehus, og meningen med den donation var jo altså, at den skulle stå i Grenaa og ikke andre steder, og det har I altså pligt til at respektere.
Motivet til at flytte den skulle være, så vidt vi er blevet oplyst, at der har været meget få skanninger i Grenaa, mens der er 4 måneders ventetid på at blive skannet i Randers.
Hvordan kan det nu være, at der pludselig er så få skanninger i Grenaa, når der tidligere har været patientgrundlag nok til at holde den kørende?
Man begynder nærmest at få fornemmelsen af, at patienter fra Djursland der skal skannes, bliver stakket op i køen på Randers Centralsygehus, og at man fravælger at bruge skanneren i Grenaa.
Herved kan man jo sagtens nå til det resultat, at der er for få skanninger i Grenaa til at opretholde denne funktion, og så har man herefter en undskyldning for at flytte apparaturet til Randes. Smart, men lidt for gennemskueligt.
Endelig kunne grunden også være, at det personale, der indskriver patienter til undersøgelser og indlæggelser på de forskellige sygehuse, ikke aner hvad Grenaa Sygehus egentlig kan lave af undersøgelser. Vi har nemlig set flere eksempler på, at Randers Centralsygehus har indkaldt patienter til undersøgelse i Randers, selv om den pågældende undersøgelse (iflg. den folder amtet har husstandsomdelt) sagtens har kunnet udføres i Grenaa. Når patienterne derefter har udtalt deres undren over, at de er blevet tilsagt til at møde til undersøgelse i Randers, og har konfronteret Randers Centralsygehus med folderen, har man fået det svar, at den pågældende sagsbehandler på Randers Centralsygehus ikke var klar over, hvad Grenaa Sygehus kan udføre af undersøgelser, og at man fastholdt, at patienten skulle møde op i Randers.
Aner man en kommunikationskløft eller måske en uvilje i Randers mod at bruge sygehuset i Grenaa, eller hvad kan forklaringen ellers være?
Nu vil du selvfølgelig svare, at det er svært at skaffe røntgenlæger, og alene det faktum ville være argument nok for at flytte omtalte skanner.
Men hertil må vi så spørge: Har I forsøgt at få fat i røntgenlæger, der kan arbejde med skanneren?
Tidligere har det været sådan, at Grenaa Centralsygehus aldrig har haft særligt svært ved at skaffe læger til de forskellige funktioner. Der er en del læger, der fravælger de store bureaukratiske hospitaler og hellere vil ansættes på et mindre velfungerende sygehus. Vi er sikre på, at hvis I vil søge efter en sådan læge, vil han også komme. Så kunne det jo samtidigt medvirke til, at Grenaa Sygehus kunne være med til at nedbringe den 4 måneders ventetid, der er på at blive skannet i Randers. Det må jo nødvendigvis være sådan, at hvis patienter fra Djursland skal kunne dirigeres til undersøgelser i Randers, må det også være muligt at sende patienter fra Randers-området til Grenaa?
Men det mener amtet måske ikke?
Disse ting kunne vi godt tænke os at få en forklaring på.
Med venlig hilsen
Preben Mortensen
Idégruppen Grenaa
Åstrupskrænten 47
8500 Grenaa
Kilde:
unavngivet