Grenaa Bladet:
Også i år kårer TV2 Østjylland »Årets Østjyde«, og for første gang er der mulighed for, at titlen tilfalder en person fra Grenaa Kommune. Lederen af Kulturhuset Pavillonen, Hardy Andersen, er nemlig blevet indstillet til titlen som »Årets Østjyde 2003«, og ud af i alt 300 kandidater er han én af de kun fem udvalgte, som har chancen for at erobre titlen.
Alle fem kandidater er løbende blevet præsenteret på TV2 Østjylland i den seneste tid, og onsdag aften den 17. december kl. 19.30 - og to timer frem - sker det igen i forbindelse med, at der denne aften kan stemmes telefonisk på de fem kandidater, der får hver sit nummer. Det hele kulminerer dagen efter torsdag den 18. december i forbindelse med kåringen af »Årets Østjyde« ved et stort live-show på TV2 Østjylland. Her vil de fem kandidater være til stede med hver sin delegation. En 10-15 stykker fra Grenaa-området forventes i den forbindelse at følge med Hardy Andersen til TV2-studiet i Århus. Herimellem vil være Hardy Andersens hustru Anne Mette og mindst én af de fire personer, der har indstillet Hardy Andersen til titlen som »Årets Østjyde«, nemlig FOF-skoleleder Lene Fribo, der har stillet sig op foran et snurrende TV-kamera for at begrunde sin indstilling.
— Hardy Andersen er lederen af Kulturhuset Pavillonen. Hans engagement og ildhu har gjort stedet til Djurslands førende spillested. Et kulturelt fyrtårn, der huser store danske musiknavne, berømte udenlandske orkestre, danse- og balletarrangementer, børnekulturuge, foredrag kunstudstillinger og teater. For mig og mange andre ER Hardy Andersen »Årets Østjyde«, lyder Lene Fribo’s begrundelse.
Den lokale billedkunstner Ketty Steffensen er også blandt indstillerne:
— Han har fået liv i kulturen her ude på spidsen af Djursland med sit store slid og is i maven, når han satsede på store arrangementer - og liv i det hus, som i dag elskes af byens folk. De var ikke med på det hus i starten, skriver Ketty Steffensen i sin indstilling.
En tredje indstiller, Finn Jacobsen, kommer også ind på andet kulturhus-vinklen ved Hardy Andersens liv og levned, som han mener er værd at fremhæve.
— Jeg har kendt Hardy siden 1970. Dengang som lærer på den hedengangne Trustrup Realskole. På denne skole startede han atletikundervisning med juniorer og ynglinge. I løbet af kort tid fik han opøvet eleverne i de forskellige discipliner med det resultat, at der efter få år var 3 eller 4 Danmarksmesterskaber i hus - plus flere sekundære placeringer i ungdomsrækkerne. Realskolen blev lukket i 1978. Hardy blev derefter folkeskolelærer i samme distrikt i nogle år, og var herunder ildsjæl i etableringen af en lokal idrætshal på den lokale Toubroskolen. Og her igen med en ny opstart - sammen med sin kone Anne Mette - i form af en aktiv og intensiv gymnastikafdeling, der resulterede i eminente elitegymnaster, kendt som Trustrup-Springerne. Disse er fortsat fungerende på eliteplan i Danmark. Efter nogle år i folkeskolen blev Hardy fritidskonsulent i Grenaa Kommune, og hans engagement fornægtede sig stadig ikke. Nye initiativer blev søsat - blandt andet inddragende ældregymnastik. Hans omsorg for alle grupper fornægter sig ikke. Og nu har Hardy Andersen været leder af kulturhuset i Grenaa i en årrække. Det er ganske enkelt utroligt hvad denne mand gennem 35-40 år har betydet for undervisning, idræt, ungdomsbeskæftigelser, ældrearrangementer og ikke mindst de lokale kulturudbud: kunst, underholdning, foredrag og så videre i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Og så skal det ikke glemmes, at han engagerer sig i politik, idet han blev valgt ind i Grenaa Byråd ved det seneste kommunalvalg, skriver Finn Jacobsen blandt andet.
En jury bestående af blandt andre sangerinden Jette Torp og den forhenværende landsholdsspiller i fodbold, Morten Bruun, har udvalgt Hardy Andersen som deltager i finalefeltet. Og det er som nævnt onsdag aften den 17. december, der kan stemmes på kandidaterne/Hardy!!
Kilde:
unavngivet