Grenå Bladet:
Når man læser en roman alene eller i en læsekreds, kan det ofte være lidt svært at komme bag om teksten.
Hvad er det for en genre? Hvad vil fortælleren eller forfatteren, og er det den samme person? Hvordan er sproget - og hvorfor? Hvad er det for holdninger og synsvinkler, forfatteren har? Hvorfor skriver han, som han gør, og hvad vil han med det?
Grenaa Bibliotek gør i samarbejde med Folkeuniversitet noget ved problematikken i forbindelse med to kursusaftener i »Litteratur-læsning - oplevelse og tekstanalyse«. Henholdsvis onsdag den 21. og onsdag den 28. januar på Grenaa Bibliotek.
Anne Bøndergaard er mag. art i moderne og sammenlignende litteraturhistorie og har undervist i dansk på VUC i tyve år.
På kurserne i litteraturlæsning giver hun deltagerne nogle redskaber til oplevelse og analyse af litterære tekster, så man hermed kan grave sig dybere ned i den tekst, man har læst - alene eller i en læsekreds.
Den første aftens dobbelttime er undervisning og diskussion om de redskaber, man kan bruge til tekstanalyse. Ved slutningen af kurset udleveres en tekst af Benny Andersen, som deltagerne læser til næste uges kursusaften.
Den anden aftens dobbelttime bruges til i fællesskab at gennemgå den læste tekst ved hjælp af de redskaber, deltagerne fik den første kursusaften.
Kurset henvender sig både til læsere, der deltager i en læsekreds, og læsere, der bare selv ønsker at få mere ud af sin læsning. Endelig kan kurset være en mulighed for, at nye læsekredse kommer op at stå.
Billetter til disse to aftener kan bestilles/købes på Grenaa Bibliotek.
Kilde:
unavngivet