Grenå Bladet:
Randers Centralsygehus har indledt et ambitiøst samarbejde med 14 omegnskommuner for at sikre det bedst mulige patientforløb fra hjem til hjem.
I løbet af 2004/2005 sender sygehuset og kommunerne i alt 1.000 ledere og plejepersonaler på kursus for at skabe fælles fokus på patientforløbene og for at opnå en fælles definition på, hvad den gode indlæggelse og den gode udskrivelse er, så parterne kan handle i overensstemmelse hermed.
Foreløbigt har alle relevante afdelingsledere fra sygehuset samt distrikts- og områdechefer fra kommunernes hjemmepleje været på kursus. Det drejer sig om i alt 180 ledere, og i løbet af året følger undervisningen af det øvrige plejepersonale, fysio- og ergoterapeuter m.v.
Formålet med samarbejdet er at sikre, patienterne ikke oplever forskel på, om de udskrives fra hjemmeplejen til indlæggelse på sygehuset eller omvendt, ligesom det er håbet, at samarbejdet kan forebygge unødige indlæggelser på sygehuset.
— Plejepersonalet på sygehuset og plejepersonalet i hjemmeplejen opfatter ikke altid indlæggelse og udskrivelse som en fælles situation, men som to forskellige situationer. Derfor er det nødvendigt, at vi diskuterer holdninger, viden og sprog for at skabe fælles forståelse og fælles fokus i patientforløbene, forklarer udviklingschefen på Randers Centralsygehus, Birgit Svendsen.
Samarbejdet om at sikre det bedst mulige patientforløb fra hjem til hjem omfatter Randers Centralsygehus samt kommunerne Randers, Mariager, Nørhald, Purhus, Langå, Hadsten, Rosenholm, Sdr. Hald, Rougsø, Midtdjurs, Rønde, Nørre Djurs, Ebeltoft og Grenaa.
Kilde:
unavngivet