Ligesom lam er kyllinger et forårssymbol. Får føder kun lam én gang om året - sidst på vinteren eller tidligt om foråret.
Høns kan derimod lægge æg og ruge kyllinger ud hele året rundt. Dog falder æg-produktionen om vinteren, og tidligere gik den nogle gange helt i stå. Det skete, fordi hønsene ikke fik nok at spise. Men ved påsketide var der atter kommet så meget grønt udenfor, at hønsene igen havde overskud til at lægge æg og ruge kyllinger ud. Men kyllinger er dog mest knyttet til påsken, fordi de som bekendt kommer ud af et æg - og æg er jo det suverænt mest brugte påskesymbol overhovedet.
Selve påskefrokosten er blevet en moderne tradition. Familie og venner samles og spiser et godt måltid omkring et veldækket bord. Der er helt sikkert æg på bordet, men også gerne kylling og/eller lam. Æg har man altid spist til påske, mens kyllinger og lam i gamle dage som regel ikke var gamle nok til at blive slagtet så tidligt på foråret.
Kilde: grenaa bladet
sherry