ØRUM – Mange børn mødte arbejdsglade op på arbejde i Minibyen og Minisamfund, da der var temauge på Ørum skole i forrige uge. I minibyen og minisamfundet handlede livet om arbejdsløse, der ikke gad være arbejdsløse, om nye cowboybukser fremstillet af gamle, om at lave æsker, makke og pynte, og der blev tjent penge og brugt penge.
I samfundet og byen blev der ikke tolereret fremmed valuta, og overtrædelser af forskellig art medførte en række retssager. Retssager og alle de aktiviteter eleverne havde gang i blev grundigt dækket af de daglige aviser.
På billederne ses hvordan man læser kan læse Minisamfundets lokalavis og minibyens journalister i arbejde med at producere artikler.
Foruden en flok engagerede elever kunne man i samfundet og byen møde engagerede lærere fra Ørum skole.
Tværsugen blev afsluttet i lørdag den 20. marts, hvor forældre var inviteret til at se børnenes arbejde. Derefter blev de inviteret til at overvære skolebestyrelsens årsberetning, der handlede om skolens kommende sundhedspolitik, og til foredrag med filosoffen Jørgen Husted. Jørgen Husted gjorde forældrene opmærksomme på, at modsat mange andre lande, så er folkeskolen i Danmark ikke en læreansalt, men et sted hvor børnene skal opdrages og hjælpes til at blive hele mennesker. Først derefter prioriteres den faglige viden. Det har været formålet med folkeskolelovene i mere end 100 år, og det skal medvirke til, at give børnen chancen for at tjene den højest mulige løn i deres liv, nemlig et liv der er værd at leve. Et ønske han nok mente, at enhver forælder har for sit barn.
Kilde: Ellen K. Hvidt i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs
Rex