18 landmænd på Djursland bringer deres varer direkte ind til forbrugerne i Århus
Friske og fuldstændig sporbare fødevarer af høj kvalitet fra Djursland og Kronjylland vil forbrugerne kunne købe i Århus fra den 15. april på auktionen »Gourmetmarked« i den gamle, men nyrenoverede fiskeauktionshal på havnen. Fødevareminister, Marian Fischer Boel, åbnede det nye fødevaremarked officielt lørdag den 17. april.
18 landmænd og gartnere har dannet foreningen Grønt Afsætnings Netværk, der torsdag, fredag og lørdag året rundt vil bringe de lokale fødevarer ind til auktionen. Her vil der også blive solgt godt brød, anderledes mejeriprodukter, franske specialiteter, vildt, vin, blomster og meget andet. Og så selvfølgelig fisk fra fiskehandler Søren Clausen, der har taget initiativet til fødevaremarkedet.
Men hvor kommer de lokale fødevarer så fra, og hvordan smager de?
Det havde pressen lejlighed til at opleve tirsdag den 13. april kl. 11.00, for da inviterede Grønt Afsætnings Netværk og auktionen på besøg hos landmand Åge Christensen, Kolstrupvej 7, 8581 Nimtofte. Han opdrætter lam, som blev solgt på auktionen i åbningsugen.
Efter at have set lammene og hele bedriften, snakket og fotograferet, fortsatte man seancen på den gamle, røde, stråtækte kro, »Hvide Kok«, Enggyden 2 A i Drammelstrup ved Tirstrup. Her rettede kok Lars Bjorholm an med - naturligvis lam fra Åge Christensen - men også en række af de andre kvalitets-fødevarer, som man vil kunne finde på auktionen fra den 15. april. På kroen havde pressen også lejlighed til at møde repræsentanter fra Grønt Afsætnings Netværk og auktionen i Århus, der her fortalte mere om det usædvanlige projekt. Man kan læse mere om projektet på hjemmeside-adressen www.gront-an.dk.
Kilde: grenaa bladet
unavngivet