Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Har politiet tid til cykelløb?

I sidste uge var Djursland som omtalt for første gang vært for den danske mini-udgave af Tour de France – til stor glæde og stolthed for mange. En ung mand fra Mols er dog ikke så nem at imponere, for han har nemlig opdaget, hvordan politiet bruger store ressourcer på en sådan begivenhed, samtidig med at medierne næsten hver dag fortæller nye historier om samfundsnødvendige opgaver, som politiet ikke har kapacitet til! Det får ham til at skrive følgende:

”Onsdag ved 16-tiden gik trafikken i stå på Rønde Hovedgade.
To betjente på motorcykler standsede omtrent en snes biler og bad dem blive holdende ved vejkanten. En dame så ud i hovedet, da hun blev standset, som om hun frygtede at få en bøde for ét eller andet. Hun forstod ikke, hvad der foregik.
Jeg selv iagttog episoden fra fortovet.
Derfra kunne jeg se en bil, som jeg umiddelbart troede var en ambulance, idet betjenten virkede meget stresset – nærmest panisk – for at få folk ind til siden.
Der var dog ikke tale om en nød-situation. Der var blot tale om Post Danmarks cykelløb. Eller der var faktisk kun tale om en ringe del af dette: to cykelryttere midt på vejen efterfulgt af en servicevogn.
Alt dette virker måske som et meget tilforladeligt sportsarrangement. Jeg nærer ikke noget had til sport, men grunden til nærværende skrivelse ligger i følgerne af cykelløbet.
Først og fremmest kan jeg ikke se det rimelige i, at det offentlige skal betale betjente for at standse trafikken omkring cykelrytterne, så de får fri passage. (Jeg troede, dén slags særbehandling var forbeholdt ambulancer, diplomater, statsoverhoveder, o.s.v.).
Men der er en stille accept i vort samfund af, at politiet skal passe på sportens folk – jævnfør f.eks. fodboldoptøjer.
Dernæst finder jeg det også urimeligt, at cykelrytternes ærinde uden omtanke prioriteres højere end samtlige andre trafikanters eventuelle ærinder. Nogle nåede måske ikke på posthuset inden lukketid?
Eksempelvis er jeg selv kommet over en halv time for sent hjem i forhold til buskøreplanen. Med Århus Amts Rejsegaranti giver det mig faktisk ret til en taxa-regning (p.g.a. mere end 20 minutters forsinkelse) på ca. 140 kr., som jeg kunne sende til amtet og få refunderet. Jeg kan ikke være den eneste passager, som skulle have haft sådan en tur finansieret af det offentlige.
Både private bilister og den offentlige transport led altså under cykelrytternes fremfærd, som skatteyderne har betalt politiet for at ledsage.
Der må være penge nok i sportsarrangementer til at kunne betale i hvert fald regningen til politiet, som ikke har ressourcer nok i forvejen. Er det rimeligt, at politiet – hvis mandskab for tiden afspadserer gevaldigt p.g.a. EU-topmødet i København i december 2002 – skal bruge folk på et cykelløb, når der ikke kan findes betjente til at patruljere gader og veje og sikre borgerne i samfundet? Er det fornuftigt at bruge uddannede politifolk til denne opgave, når man mangler dem på områder, hvor folk kommer til skade (jævnfør trafikuheld, fordi hastighedsbegrænsningerne ikke overholdes, overfald, gadeslagsmål…)?
Jeg kræver ikke cykelløb og sportsbegivenheder afskaffet. Jeg ønsker blot, at deres prioritering i samfundet sættes i perspektiv. Sport er underholdning. Skal politiet tage sig af det?”
Skrevet af gymnasieelev Tej F. Egefjord fra Femmøller i Århus Stiftstidende søndag d. 17. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam