To 5. klasser sov med bjørne og lavedemad sammen med kokken Nikolaj Kirk!
Dyrenes Beskyttelse har stået for et enestående arrangement for 50 børn i Skandinavisk Dyrepark ved Kolind.
Torsdag den 27. maj og fredag den 28. maj bød på et helt særligt døgn for to femte klasser fra Toftlund Skole i Sønderjylland.
Klasserne har nemlig vundet Dyrenes Beskyttelses skolekonkurrence om at være i Skandinavisk Dyrepark i 24 timer. De skulle derfor lave mad med den kendte superkok Nikolaj Kirk. De skulle feste med sangeren Alexandra Vargas Blay, og sidst men ikke mindst skulle de sove med Dyreparkens bjørne. Hvis der nu skulle være nogle, der syntes, at det godt kunne være lidt uhyggeligt, så var der endvidere sørget for en storyteller, der kunne fortælle historier om bjørne for både bjørne og børn, indtil de allesammen lagde sig til at sove. – Vi synes selv, at vi har fået lavet et rigtigt godt arrangement, siger projektleder ved Dyrenes Beskyttelse, Gitte Hemmingsen.
– Det blev et døgn, hvor børnene fik en masse oplevelser samtidig med, at de kom så tæt på dyrene som muligt og dermed fik de en større viden om dyrenes naturlige liv. Samtidig fik de mulighed for at lave mad af økologiske råvarer, siger hun videre.
– Børn er jo fremtidens forbrugere, og Dyrenes Beskyttelse vil gerne gøre vores til, at det også bliver bevidste forbrugere, der tager hensyn til både dyrevelfærd og miljø, når de køber ind, siger Gitte Hemmingsen. At give elever viden om dyrenes naturlige adfærd, er en mærkesag for Dyrenes Beskyttelse. Derfor drager Gitte Hemmingsen land og rige rundt og holder foredrag om, hvordan dyr skal behandles. Det gælder ikke kun bjørne, men alle slags dyr, landbrugsdyr, familiedyr og forsøgsdyr. Mere end 10.000 elever om året kan Gitte Hemmingsen nå at holde foredrag for.
Alle klasser, der har fået foredrag om dyr, deltager i Dyrenes Beskyttelses skolekonkurrence, og det er altså to femte klasser fra Toftlund skole, der har været så heldige at vinde konkurrencen i år. – Hvad konkurrencen bliver næste år er en hemmelighed, slutter Gitte Hemmingsen.
Efter ankomst og en rundvisning i Dyreparken med fortælling om ulve og bjørne, deltog børnene med stor interesse i parteringen af et dådyr sammen med direktør fra Skandinavisk Dyrepark, Frank Vigh-Larsen og Nikolaj Kirk. Alle børn syntes, at det var meget spændende. Da parteringen var overstået begyndte børnene at lave mad sammen med Nikolaj Kirk. Der blev lavet salater med tomat, agurk, persille, citron, soltørrede tomater og mange andre grøntsager, som børnene selv tilberedte. Forretten var brændenældesuppe, så grupper af børn var også sendt rundt for at samle brændenælder. Til brændenældesuppen var ankommet helt friske muslinger fra Hirtshals, som blev kogt, åbnet og pillet. Al maden blev tilberedt på grill.
Da maden var tilberedt og spist var der tid til at slappe lidt af, inden aftenens musikindslag var klar. Alexander Vargas Blay og band spillede i næsten en time inklusiv alle ekstranumre, og børnene var meget begejstrede og kunne synge med på melodierne. I cocktail-baren var Daniel klar med lækre frugt-cocktails, som blev drukket med stor velbehag og tørst. Til stor jubel, blev der også tid til at både Alexander og Nikolaj Kirk kunne skrive autografer til alle børnene, hvilket både gik ud over tøj, sko, CD'er samt arme og ben.
Kl. 22.00 var børnene efterhånden godt trætte, og klar til at sove med bjørnene.
Der blev krøbet dybt ned i soveposerne, mens Sine fortalte en spændende og lidt farlig historie om bjørne-menneskerne, som kun bliver levende, når mennesker og bjørne samles på ét sted. Tænk, hvis det blev i nat....!
Bjørnene græssede dog blot fredeligt rundt i Bjørneparken indtil tusmørket blev til nat, hvor de puttede sig sammen lige under gangbroen, hvor børnene lå og sov.
Efter en lidt kold nat blev alle vækket omkring kl. 07.00. Morgenmaden blev spist, og omkring kl. 10.00 var børnene klar til at vende hjemad, efter et spændende døgn.
– Arrangementet var også spændende for os her i Dyreparken, for det var faktisk første gang, at vi 0vernattende gæster. Men alt gik godt, så det er næppe sidste gang det sker, siger Tina Vigh-Larsen fra Skandinavisk Dyrepark.
To 5. klasser fra Toftlund Skole i Sønderjylland har fået en unik oplevelse i Skandinavisk Dyrepark ved Kolind. De fik blandt andet lejlighed til at lave mad sammen med TV-kokken Nikolaj Kirk.
Kilde: Grenaa Bladet
Rex