MIDTDJURS - Kommunens decentrale institutioner havde ikke nævneværdige problemer med at få budgetter og regnskaber til at nå sammen i 2003.
Skoler, SFO'ere, børnehaver, idrætshaller, tandpleje, Kolind Svømmebad, lokalarkiv, biblioteker og dagplejen ruttede ikke med midlerne, så da regnskabets time var kommet, var alle til hobe i stand til at leve op til de retningslinier for økonomien, der er vedtaget i kommunalbestyrelsen som gældende for de decentrale institutioner. Hos Kolind Centralskole, Midtdjurs Ungdomsskole og Den Kommunale Dagpleje var der forskellige udfald, men der var truffet politiske forhåndsaftaler om det passerede.
Reglerne siger, at institutioner kan overføre overskud og underskud fra det ene regnskabsår til det næste.
For underskud højest 5 pct. af nettobudgetrammen og for overskud højest 10 pct. af samme økonomiske ramme. Der er en maksimal grænse på 500.000 for både over- og underskud.
Politiske roser
- De decentrale institutioner fortjener ros for deres evne til at holde budgetterne. Det er ikke her, der er problemer. Man kunne lære noget centralt af det decentrale niveau, hvor man forstår at sætte tæring efter næring, sagde Hardy Vinter (L), der på det foregående kommunalbestyrelsesmøde netop skosede det centrale niveau, især den del, der hører under Økonomiudvalget ressort, for dårlig omgang med pengene.
At institutionerne bevæger sig på dydens smalle sti betyder ikke, at det er tilladeligt at konkludere, at der er sammenhæng mellem mål og midler. En nærlæsning af de kommentarer, som de enkelte institutionsledere har forsynet deres regnskaber med afslører, at de kræver endog meget knofedt at få tingene til at hænge sammen.
Skrevet af Lars Norman Thomsen i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs d. 8. juni
Kilde: Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs
Rex