Selv folk fra Randers og Århus har fået øje på Kulturhuset Pavillonen i Grenaa!
Kulturhuset Pavillonen i Grenaa kan ikke måle sig med kultur-udbuddet i Musikhuset i Århus eller Værket i Randers set over et helt år. Ikke desto mindre kommer der tit og ofte folk fra begge byer, idet Hardy Andersen & Co. inviterer til en aften med sang og musik, foredrag, dans eller noget helt fjerde.
– Vi har med stor tilfredshed kunnet notere os, at billetkøbsskaren bliver større og større. Der kommer helt åbenlyst folk fra hele Djursland, og sådan har det været længe, men faktisk sælger vi efterhånden også en del billetter til både Århus- og Randers-folk, der tydeligvis følger interesseret med i, hvad vi har at byde på, siger kulturhusleder Hardy Andersen, og fortsætter:
– Det, som de fortæller os, er, at de meget store arrangementer i Randers og Århus ikke er specielt intime eller hyggelige - i modsætning til vores arrangementer. Vi får således at vide, at vi har nogle hyggelige rammer med nogle gode faciliteter, hvor man typisk er langt tættere på kunstnerne, end man er på Værket eller i Musikhuset. Og vi kan kun klappe i vores små hænder over denne udvikling. Det vil sige det, at vi har udviklet os til være hele Djurslands spillested, samtidig med, at vi også trækker folk fra både Randers og Århus, siger Hardy Andersen.
Blandt de store steder i Jylland
Og med cirka 100 kulturelle arrangementer om året med professionelle kunstnere fra nær og fjern, så er huset da også at tælle blandt de store spillesteder i Jylland efterhånden. Og ambitionen om at komme til at sælge endnu flere billetter end hidtil, det er faktisk noget man gør en aktiv indsats for.
I sidste uge blev kulturhusets nye efterårsprogram således for første gang nogensinde husstandsomdelt i 30.000 eksemplarer i de fem nærkommuner på Østdjursland.
– Det koster lidt ekstra, men vi skal faktisk ikke sælge ret mange flere billetter for at dække den udgift ind. Og vi forventer jo - eftersom vi jo kommer så bredt ud til folk med vores nye program - at det kommer til at gå endnu bedre end som så, siger Hardy Andersen, der også kan informere om en helt ny billetkøbsmulighed via internettet.
– Tidligere har det været sådan, at man kun kunne købe billet via vores hjemmeside, hvis man havde home-banking på sin computer. Her i løbet af august forsvinder dette forbehold, eftersom man vil kunne købe billet via internettet, hvis blot man har et Visa/Dankort. Og det har de fleste jo. Billetkøbet sker så via ens kontonummer og PBS, siger Hardy Andersen, der dog minder om, at man selvfølgelig fortsat bare kan møde op personligt i kulturhuset og købe en billet til et givent arrangement, og noget tilsvarende gør sig også i vid udstrækning gældende i forhold til Djurslands Banks forskellige afdelinger.
Ny medarbejder
Om føje tid får Hardy Andersen og hans bogholder Anne Birgitte Klinge et par ekstra hænder til hjælp i administrations-afdelingen.
– Vi har lige søgt efter en ny kulturmedarbejder i huset. Prioriteringen har hidtil været sådan, at husets køkken-afdeling og service-afdeling skulle køre optimalt først, fordi det er her, man har den direkte kunde-kontakt, og det er meget vigtigt for os, at vores gæster forlader stedet med et smil på læben. Man kan så sige, at bogholderiet og PR-afdelingen har haltet lidt bagefter, og vi får nu et meget tiltrængt løft i den afdeling med en ny medarbejder, så vi bliver tre personer i administrationen, beretter Hardy Andersen.
Huset bruges af flere og flere mennesker, og der skal derfor foretages mange indbookinger - men der bruges også en del tid på opfølgning for at undersøge, om en given forsamling har bestilt alt hvad de skal bruge til AV-udstyr, fortæring med videre.
Den nye medarbejder kommer til at beskæftige sig med ting som at lave markedsføringsmateriale, telefonpasning, billetsalg, lokalebooking, kommunikation med medlemsforeninger og sponsorer, udsendelse af nyhedsbreve, pressemeddelelser, plakatophængning, ajourføring og udvikling af husets hjemmeside, billetsalg og/eller barsalg i forbindelse med koncerter med mere. En ret bred stillingsbeskrivelse, må man sige.
– Vi glæder os meget til at kunne sige velkommen til den nye medarbejder, og når han eller hun tiltræder vil vi være 14 ansatte, og så er vi dækket ind på alle niveauer i huset. Ved de helt store spisearrangementer køber vi os til hjælp udefra, og det er da dejligt at kunne skabe en virksomhed, hvor vi har fået skabt økonomi til at kunne lønne 14 fastansatte medarbejdere, plus det løse, der betaler gode skattekroner til kommunekassen. I 1997, da jeg startede som leder af huset, var vi kun 2 1/2 medarbejder, siger Hardy Andersen.
Ny aktivitets-sal
Om føje tid vil man i huset kunne indvie en helt ny aktivitetssal. Salen bliver på 170-180 m2 og bygges ovenpå de eksisterende omklædningsrum mellem den gamle Grenaa-Hallen og den nye idrætshal. Den nye aktivitetssal ventes færdig til den 1. september, og det bliver først og fremmest Grenaa Firmasport, der kommer til at benytte den, eftersom firmasporten selv er med til at finansiere salen.
– Men vi kan udnytte salen, når firmasporten ikke bruger den, og det er en god og vigtig lokale-buffer at få ind i huset. Samlet set er lokale-udvidelsen jo et udtryk for, at der er drøn på i huset, siger Hardy Andersen, der også har fået mere plads at boltre sig på i administrationen, idet aftenskolelokalet er blevet inddraget - ikke mindst for at gøre plads til den nye kulturhusmedarbejder. I stedet har aftenskolerne LOF, FOF og Grenaa Musikskole fået fælles kontorlokale i den gamle garderobe ved Pavillonsalen.
– Det er fint, at de er her alle tre. Det er med til at skabe liv i huset, siger kulturhuslederen, der også kan glæde sig over husets sponsor-situation.
– Det er utroligt lækkert, at vi er i en situation, hvor vi p. t. har 35 lokale firmaer i vores sponsorklub. Det giver en indtægt her i 2004 på 340.000 kroner, og uden de penge ville vi reelt køre med underskud, omend man ikke kan tale om pengene som en netto-indtægt, for firmaerne får bestemt noget igen i form af billetter til de ansatte og eksponering af det enkelte firma i forskellige sammenhænge. Men langt hen ad vejen er det lokale erhvervsliv med til at finansiere kultur-udbuddet i Kulturhuset Pavillonen, og det er naturligvis et samarbejde, som vi er utroligt glade og taknemmelige for. Sponsor-kredsen er koncentreret omkring Grenaa og nærmeste omegn, men der er ingen tvivl i mit sind om, at vi også vil kunne finde sponsorer i de andre kommuner på Djursland. Når vi kan trække billetkøbere fra hele Djursland, så er jeg også overbevist om, at vi vil kunne tiltrække sponsorer fra de andre nærkommuner her på Djursland. Det er blot et spørgsmål om, at vi får frigjort nogle ressoucer til det benarbejde, der skal til, slutter kulturhuslederen.
– Kulturhuset Pavillonens leder siden 1997, Hardy Andersen, glæder sig over, at husets kulturelle arrangementer tiltrækker folk fra hele Djursland - og såmænd også helt fra Randers og Århus.
Kilde: Grenaa Bladet
Rex