RYOMGÅRD - Søster og værge til en af beboerne i Bofællesskabet går nu i brechen for, at beboerne skal forblive i Ryomgård.
Ulla True, Ryomgård, er søster og værge til Kurt Adelsbøll, 72, som er en af 10 beboere i Bofællesskabet, der har til huse i den gamle stationsbygning på Jernbanegade. Hun håber snart, at der kommer en løsning på, hvor et nyt Bofællesskab skal placeres.
- Først vil jeg sige, at det er hårdt tiltrængt med at bygge nyt, for de nuværende forhold passer ikke til beboerne. Det er for upraktisk med de mange trapper, siger Ulla True.
- Beboerne klappede i hænderne og var glade, da de hørte, at de skulle flytte op på Skjold, og de har naturligvis svært ved at forstå, hvorfor der nu er blevet tvivl om det. Beboerne har følelser og meninger ligesom alle andre, og det vil være forkert ikke at lytte til dem, tilføjer hun.
Trygheden i Ryomgård.
Hun og hendes mand blev værge for broderen Kurt i 1988, da hendes og Kurts far døde.
- Jeg ved, at det for Kurt, men også for hovedparten af de andre beboere, vil blive meget svært at falde til i en anden by. Kurt har bortset fra et enkelt år, hvor han boede i Grenå på Trekanten, fordi der ikke var plads til ham andre steder, altid haft tilknytning til Ryomgård. Han var glad for at bo i Grenå, men meget lykkelig for at komme hjem til Ryomgård igen, fordi han her kender og er kendt af mange mennesker. Kurt er 90 pct. blind og orienterer sig via sanserne. Han kender hver kantsten i byen. På samme måde kender han og de øvrige beboere byen, de handlende og har ikke langt til Aktivitetscentret i Marie Magdalene. De er trygge ved at handle og komme alle steder, fordi de føler sig respekteret, og det vil være forkert, hvis det ender med, at de nu skal til at etablere sig i Kolind på dyrskuepladsen, som for mig at se er lidt af en afkrog. Her kan man ikke være bekendt at flytte dem hen, siger Ulla True.
Arealet ved Ringparken
Selv henleder hun opmærksomheden på det kommunale areal ved Ringparken og Posthuset ved Nordlyvej /Ndr. Ringvej, hvis løsningen med Skjold går i vasken.
- Bofællesskabet vil kunne indgå på en naturlig måde med de ældre på Ringparken. Beboerne i Bofællesskabet er jo heller ikke unge, og de skal have hjælp på samme måde, som beboerne på Ringparken, siger Ulla True.
I tidsrummet fra kl. 22 aften til 07 næste morgen er beboerne i Bofællesskabet ikke under opsyn. Telefonisk har de dog mulighed for at komme i kontakt med omverdenen, men det er ikke alle, der magter opgaven.
Ulla True håber, at en placering tæt ved Ringparken vil gøre det muligt ligesom her, at beboerne i Bofællesskabet også kommer under opsyn i dette tidsrum.
- Vi er glade for den måde, som personalet i Bofællesskabet arbejder på, og af hensyn personale og beboere håber vi naturligvis, at politikerne vil lytte til os, der kender til problemerne, slutter Ulla True, som gerne stiller op til det berammede borgermøde indkaldt af beboerne på Skovbakken, for at fortælle om sit syn på tingene.
- Bofællesskabet skal blive i Ryomgård, for det er beboernes ønske og derfor også de pårørendes, og det skal man respektere, siger Ulla True, der selv har bror i Bofællesskabet.
Kilde: Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs
Rex