Rougsoeportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Utilfredshed med indkøbssamarbejdet

MIDTDJURS - På sidste uges dialogmøde på Rådhuset mellem kommune og erhvervsliv kom det igen til udtryk, at der fortsat er meget stor utilfredshed i det lokale erhvervs- og handelsliv med den indkøbsaftale, som Midtdjurs Kommune har indgået Indkøbscenter Østjylland.



En stor del af de handelsdrivende, fortrinsvis fra Kolind og Ryomgård, føler sig fortsat meget dårligt behandlet og tilsidesat i det fælles indkøbssamarbejde. Flere gav udtryk for, at dialogen med det centrale indkøbskontor i Grenå, har været meget dårlig, er præget af manglende tilbagemeldinger, henholdende svar og ofte helt uforståelige fravalg af lokale leverandører.
Der var blandt talerne en helt selvfølgelig enighed om, at kommunerne skal spare på udgifterne og derfor sørge for at købe ind, hvor det er bedst og billigst. Men problemet er, set fra den lokale synsvinkel, at de lokale forretninger i mange tilfælde godt kan levere til konkurrencedygtige priser.
- Vi er bare ikke blevet spurgt, når nye aftaler er blevet forhandlet på plads, lød kritikken.
Borgmester Kim Dalgård Poulsen (V) gjorde opmærksom på, at da aftalen skal genforhandles inden Nytår, vil Midtdjurs Kommune gerne have ros og ris fra de lokale erhvervsdrivende nu, så synspunkterne kan komme med i genforhandlingen.
Økonomiudvalget har givet borgmesteren og konst. kommunaldirektør Poul Møller pålæg om at genforhandle kontrakten på de nuværende betingelser.

Mere købekraft
Det tværkommunale indkøbssamarbejde, Indkøbscenter Østjylland, som er hjemhørende under Grenaa Kommune og koordineres herfra, omfatter nu 9 kommuner. Formålet med Indkøbscenter Østjylland, som Midtdjurs har været tilsluttet siden 2002, er at indgå fælles aftaler for de deltagende kommuner med leverandører, så man kan få så fordelagtige priser som muligt. Iflg. indkøbskoordinator Lars Glerup har den fælles aftale betydet en forbedring af købekraften for kommunerne med ca. 15 pct.

Skrevet Uffe S. Rasmussen i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs d. 17. august




Dyrere løsning

På dialogmødet fremdrog Bent Christensen, direktør og indehaver af Råd & Dåd i Ryomgård, et lille eksempel med PVC-kloakrør, som viser hvor uforståeligt det kan blive, når den lokale dialog forsvinder i det større samarbejde.
Råd og Dåd har indgået en såkaldt basisaftale med Indkøbscenter Østjylland, hvor der ydes en basisrabat på alle varer på hylderne. Råd og Dåd blev oplyst om, at aftalen ikke skulle gælde en række produkter, bl.a. PVC-rør, som Råd og Dåd ellers i mange år har solgt til kommunens vejafdeling med en rabat, som er væsentlig større end den nye basisrabat.
Det ironiske ved situationen er, at Vejafdelingen fortsat køber PVC rør hos Råd og Då, fordi der ofte opstår et akut behov. I 2004 faktisk dobbelt så mange som i 2003.
- Men nu er det til den aftalte nye basisrabat og ikke til den oprindelige, fortalte Bent Christensen, og han tilføjede;
- Jeg kan jo egentlig være ligeglad, men det er da en tosset at ændre på en velfungerende aftale, især når det ikke i sidste ende bliver til kommunens fordel.

Skrevet Uffe S. Rasmussen i Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs d. 17. august



Kolind Boghandel gav underskud i 2003

KOLIND - For første gang i 22 år siden Kolind Boghandel blev omdannet til anpartsselskab kom Kolind Boghandel ud med røde tal.
Indehaver Finn Pedersen er ikke i tvivl om hovedårsagen.
- Det er konsekvensen af, at Midtdjurs Kommune gik med i indkøbsssamarbejdet med en række kommuner. Det har gjort, at mine faste leverancer til kommunale debitorer ikke længere er der i nær samme omfang og mængde, siger Finn Pedersen.
Sammenligner man regnskabsår 2001 med 2003, hvor indkøbssamarbejdet var en realitet, har Kolind Boghandel ApS måtte notere en omsætningstilbagegang på 40 pct. på kommunale debitorer. Tendensen er yderligere fald.
- Sammenligner jeg tallene for 2001 og 2003, så kan jeg se, at min bruttoavancepct. er den samme i de to år, omsætningen over disken er den samme og mine omkostninger er ikke steget. Ergo kan jeg kun forklare underskuddet med, at mine tidligere leverancer ikke længere er der, siger Finn Pedersen.
Han skriver det samme antal fakturaer, som tidligere, men volumenmæssigt er det sket en ændring i forhold til det offentlige.
- Lidt af et paradoks, at politiske beslutninger og ikke forbrugernes ændrede indkøbsvaner gør det svært at drive forretning, siger Finn Pedersen.

Kilde: Lokalavisen Midtdjurs-Nørre Djurs

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam