Fredag den 3. september blev der afholdt åbnings-reception på Meilgaard Slotskro, der selvsagt er beliggende ved Meilgaard Slot.
Her ses det nye forpagter-team på Meilgaard Slotskro. Fra venstre er det Poul Ibsen Hansen, Ulla Ibsen Hansen og Max Jørgensen.
|
Anledningen var den, at et nyt forpagter-team har indtaget kroen, som samtidig har fået en kraftig ansigtsløftning/renovering.
Meilgaard Gods, der ejes og drives af godsejer Michael Iuel, har således bortforpagtet kroen til kokken Max Jørgensen, som vil drive restauranten i samarbejde med kokken Poul Ibsen Hansen og dennes hustru Ulla Ibsen Hansen. Max Jørgensen, som er djurslænding, har senest været kok på Det Gyldne Krus i Grenaa, og han har samlet set 20 års erfaring i restaurationsbranchen - herunder som køkkenleder og kok på Feriecenter Kattegat ved Bønnerup Strand. Poul Ibsen Hansen har for sin del været selvstændig i restaurationsbranchen igennem 18 år - herunder som ejer af og køkkenchef for restauranter i både Danmark, Spanien og på Grønland. Hans seneste stilling var som køkkenchef på Det Gyldne Krus i Grenaa, hvor han arbejdede sammen med Max Jørgensen. Endelig kan det nævnes, at Ulla Ibsen Hansen senest har været forpagter af Q8-grillen på Århusvej i Grenaa.
Det er de nye forpagteres intention, at Meilgaard Slotskro i fremtiden i højere grad end tidligere skal leve op til betegnelsen »slotskro«, hvilket både menu-kortet, vin-kortet, interiøret og personalets påklædning vil reflektere. Restauranten vil fortsat danne ramme om selskaber og andre arrangementer, men der er her med indgangen til september desuden blevet åbnet op for a la carte-gæster torsdag, fredag, lørdag og søndag hele året rundt. Derudover vil Meilgaard Slotskro afholde de traditionelle arrangementer på særlige mærkedage, såsom julefrokoster, konferencer og messer. Køkkenet vil spænde fra det traditionelle danske køkken - med præg af herregårdskøkkenet - til det nyere franske køkken.
Slotskroen har i løbet af august været underkastet en større renovering, og færdiggørelsen af denne var også noget, som receptionen den 3. september skulle bruges til at markere.
I de senere år har det været kokken Jens Ligård, der har været forpagter på stedet, men nu er der altså kommet andre boller på suppen - om man så må sige.
Kilde: Grenaa Bladet
Rex